fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
CORONAKRISEN | NÄRINGSPOLITIK

Stockholm sänker hyrorna för utsatta företag

Stockholm är den senaste kommunen att sänka hyrorna för företag i utsatta branscher. ”Utan företag stannar Stockholm och utan Stockholm stannar Sverige”, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr till nyhetssajten Besöksliv.

I förra veckan godkände EU förslaget om möjlighet till statligt hyresstöd. Ett fåtal kommuner har sagt ja, andra avvaktar och erbjuder istället anstånd på hyresinbetalning. Stockholms stad meddelade idag att man beslutat att sänka hyrorna för hyresgäster i utsatta branscher, bland annat restauranger.

Beslutet innebär att Stockholms stad ger företagen nedsatt hyra med upp till 50 procent, under april, maj och juni.

–Utan företag stannar Stockholm och utan Stockholm stannar Sverige. Därför är det av yttersta vikt att Stockholms företagare nu får ta del av dessa hyresrabatter. Jag presenterade redan i mars ett näringslivspaket som bland annat innehöll uppskov på hyresinbetalningar, nu kan vi också ge hyresrabatter, säger finansborgarrådet Anna König Jerlmyr.

Här kan du läsa hela intervjun med Anna König Jerlmyr.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy