fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
Från Sverige

Svenskmärkning AB nominerade till Årets Leverantör på Dagligvarugalan

Det av Livsmedelsföretagen, LRF och Svensk Dagligvaruhandel samägda bolaget Svenskmärkning, med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige, är nominerade till priset Årets Leverantör till Dagligvarugalan 2020.

Årets leverantör på Dagligvarugalan ska vara ett företag som i påtaglig grad bidragit till att skapa mervärden för svenska dagligvarubutiker eller -butikskedjor. Det kan handla om såväl sortiment, service, teknik eller annat som påtagligt ökat butikens värde för kunder och/eller personal.

Till årets final, som går av stapeln den 8 oktober har Svenskmärkning nominerats med följande motivering från juryn, bestående av experter från och kring dagligvarubranschen:

”Svenskmärkning har på ett förnämligt sätt arbetat med att lyfta fram matlandet Sverige på hemmaplan. Genom ett starkt samarbete i butik med fokus på kommunikation har Svenskmärkning lyft Från Sverige-märket och ökat medvetenheten om alla de mervärden som det medför – vilket i slutändan gynnar hela värdekedjan.”

–Det är jätteroligt att Svenskmärknings hårda och strukturerade arbete med att lyfta svenska råvaror, livsmedel och växter får denna typ av erkännande. Hela teamet på Svenskmärkning ska verkligen ta till sig och vara stolta över detta, säger Björn Hellman, styrelseordförande för Svenskmärkning AB och vd för Livsmedelsföretagen.

Om Från Sverige och Svenskmärkning AB

Ursprungsmärkningen Från Sverige gör det enkelt att välja svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter i butiken, i e-handeln och på restaurangen. Märket används på produkter som uppfyller Svenskmärkning AB kriterier: Odlat, fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige. Märket Kött från Sverige används på kött och charkuterier och mejeriprodukter kan både använda märket Mjölk från Sverige och Från Sverige. Läs mer på frånsverige.se

Svenskmärkning AB äger den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige. För att få använda Från Sverige-märkningen krävs att företaget har avtal med Svenskmärkning AB. Initiativ till märkningen kommer från Livsmedelsföretagen, Svensk Dagligvaruhandel och LRF, som gemensamt startade och äger Svenskmärkning AB.

Axel Granath Sakkunnig 08-762 65 63070-521 65 63

Axel arbetar nära VD och övrig ledning i frågor rörande förhandling, kommunikation, näringspolitik och intern administration. Han är utbildad jurist men har tidigare arbetat inom bland annat kommunikation och affärsutveckling.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy