fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
ARBETSRÄTT

Favorit i repris: Vad händer vid en snöstorm?

Om en arbetstagare inte kan ta sig till arbetsplatsen p.g.a. snöstorm, eller av något annat skäl som inte beror på arbetsgivaren, vilka regler gäller då? Vår förhandlingschef Henrik van Rijswijk reder ut. Detta är en återpublicering med anledning av att den berör återkommande frågeställningar.

Henrik van Rijswijk:

Lön är ersättning för utfört arbete. Om en arbetstagare är förhindrad att ta sig till arbetet på grund av storm, snöoväder, strejk i kollektivtrafiken eller någon annan omständighet som inte beror på arbetsgivaren har arbetstagaren inte rätt till lön, oavsett av vilket skäl denne uteblir. Arbetsgivaren gör lämpligen ett tjänstledighetsavdrag för den tid arbetstagaren varit frånvarande.

Om kollektivtrafiken är inställd, vad gäller då? Kan arbetstagare få ersättning för taxi?

Ett anställningsavtal innebär att arbetstagaren ska ta sig till sin arbetsplats för att kunna börja jobba på utsatt tid. På vilket sätt arbetstagaren tar sig till jobbet ansvarar arbetstagaren själv över. Och kostnaden för att ta sig till arbetsplatsen är något arbetstagaren själv får stå för, oavsett färdmedel.

Om omständigheterna är sådana att det är svårt eller omöjligt för arbetstagaren att ta sig till jobbet så kan arbetsgivaren naturligtvis välja att bevilja ledighet, semester eller kompensationsledighet. Men huvudregeln är att all ledighet ska vara planerad.

Dialog kan lösa det mesta

Kom ihåg! Som alltid är dialog mellan arbetstagare och arbetsgivare väldigt viktig – det går ofta att hitta en lösning som fungerar för båda parter.

Henrik van Rijswijk Förhandlingschef 08-762 65 40076-822 65 40

Henrik är förhandlingschef vid Livsmedelsföretagen. Han ansvarar för avdelningen Arbetsgivarservice som bland annat arbetar med juridisk rådgivning och frågor rörande arbetsrätt, förhandlingar, processer i domstol, kollektivavtal, arbetsmiljö och utbildning. Henrik har varit verksam vid Livsmedelsföretagen sedan år 2007 och dessförinnan var han arbetsrättsjurist och regionansvarig vid Grafiska Företagen inom Svenskt Näringsliv under fem år. Henrik avlade sin juristexamen vid Stockholms Universitet år 1993 och innehade under ett antal år befattningar som bl. a. universitetsadjunkt i allmän rättslära och lektor i rättsvetenskap, särskilt handelsrätt, vid Juridiska fakulteten. Henrik har också varit verksam vid byrå i Stockholm. På Livsmedelsföretagen företräder Henrik tillsammans med sina medarbetare våra medlemsföretag vid förhandlingar och tvister. Han håller utbildningar inom arbetsrätt och har en ständig dialog med företagen för att på bästa sätt kunna hjälpa dem i deras roll som arbetsgivare och livsmedelsproducenter. Henrik leder riksavtalsförhandlingarna om tecknande av nya kollektivavtal för arbetare och tjänstemän och håller en tät kontakt med övriga arbetsgivarförbund inom Svenskt Näringsliv.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy