fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
ARBETSRÄTT OCH ARBETSMILJÖ

Välkommen till vårens Arbetsgivarträffar

Nu kan du anmäla dig till Livsmedelsföretagens traditionella arbetsgivarträffar. Totalt blir det fyra digitala tillfällen 23-28 april. Vårens huvudämne är ”Det svåra samtalet – konsten att hantera individärenden rätt från början”, och träffarna riktar sig främst till företagsledning, produktionsledning, HR-personal och andra ledare på företaget.

Trots det digitala genomförandet denna gång behåller vi sedvanligt upplägg med arbetsgivarträffar på flera ”platser” runt om i landet. Däremot går det denna gång bra att anmäla sig till en träff med företag huvudsakligen från en annan region om det datumet skulle passa bättre.

Som vanligt kommer vi att behandla flera olika aktuella frågeställningar, dock med betoning på ett huvudsakligt ämne.  I vår är huvudämnet ”Det svåra samtalet – konsten att hantera individärenden rätt från början”. Vi presenterar hur hanteringsordningen av krångliga individärenden bör göras, såväl ur ett arbetsrättsligt som ur ett arbetsmiljöperspektiv, för att uppnå ett önskvärt resultat i det individuella fallet.

Samtliga träffar leds denna gång av Livsmedelsföretagens förhandlingschef Henrik van Rijswijk och arbetsmiljöexpert Heléne Eklöf.

Lämpliga deltagare är företagsledning, produktionsledning, HR-personal och andra ledare på företaget. Deltagandet är kostnadsfritt.

Datum och tid för arbetsgivarträffarna

  • 23 april kl. 10-12 huvudsakligen för företag i Norrland och mellersta Sverige
  • 26 april kl. 10-12 huvudsakligen för företag i Stockholmsregionen, Gotland och östra Svealand
  • 27 april kl. 10-12 huvudsakligen för företag i södra Sverige och Öland
  • 28 april kl. 10-12 huvudsakligen för företag i Västra Götaland med omnejd

(Om datumet inte passar går det bra att anmäla sig till vilken som helst av träffarna )

Anmälan

Anmälan sker genom denna länk.

Varmt välkommen!

Henrik van Rijswijk

förhandlingschef

Relaterade länkar

Henrik van Rijswijk Förhandlingschef 08-762 65 40076-822 65 40

Henrik är förhandlingschef vid Livsmedelsföretagen. Han ansvarar för avdelningen Arbetsgivarservice som bland annat arbetar med juridisk rådgivning och frågor rörande arbetsrätt, förhandlingar, processer i domstol, kollektivavtal, arbetsmiljö och utbildning. Henrik har varit verksam vid Livsmedelsföretagen sedan år 2007 och dessförinnan var han arbetsrättsjurist och regionansvarig vid Grafiska Företagen inom Svenskt Näringsliv under fem år. Henrik avlade sin juristexamen vid Stockholms Universitet år 1993 och innehade under ett antal år befattningar som bl. a. universitetsadjunkt i allmän rättslära och lektor i rättsvetenskap, särskilt handelsrätt, vid Juridiska fakulteten. Henrik har också varit verksam vid byrå i Stockholm. På Livsmedelsföretagen företräder Henrik tillsammans med sina medarbetare våra medlemsföretag vid förhandlingar och tvister. Han håller utbildningar inom arbetsrätt och har en ständig dialog med företagen för att på bästa sätt kunna hjälpa dem i deras roll som arbetsgivare och livsmedelsproducenter. Henrik leder riksavtalsförhandlingarna om tecknande av nya kollektivavtal för arbetare och tjänstemän och håller en tät kontakt med övriga arbetsgivarförbund inom Svenskt Näringsliv.

Heléne Eklöf Arbetsmiljöexpert 08-762 65 21

Heléne arbetar med arbetsmiljöfrågor. Det innefattar bland annat att hålla utbildningar, att ge råd och vara ett stöd till medlemmar i frågor som rör deras arbetsmiljöarbete med att exempelvis ta fram eller vidareutveckla förebyggande åtgärder för att möjliggöra en sund och säker arbetsmiljö. Heléne kommer närmast ifrån rollen som arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket och är utbildad högskoleingenjör (BSc) inom maskinteknik med inriktning på industriell ekonomi samt produktion.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy