fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
ARBETSMILJÖ

Livsmedelsbranschens Informationssystem om Arbetsmiljö (LIA) – vad är det?

Vill du på ett enkelt och systematiskt sätt rapportera och utreda olyckor och tillbud, göra riskbedömningar och följa upp med åtgärder? Då är svaret LIA. Det är ett kostnadsfritt system som passar både stora och små företag, där alla medarbetare aktivt kan delta och rapportera. LIA är ett stöd i det systematiska arbetsmiljöarbetet och det är enkelt att få en överblick över arbetsmiljöförbättringar samt att ta fram rapporter. Det finns även en APP-funktion för ökad tillgänglighet.

Vad är IA och LIA?

IA är en förkortning för ”Informationssystem om Arbetsmiljö”, ett webbaserat informationssystem för att rapportera, följa upp och åtgärda händelser på arbetsplatsen. Systemet är främst utvecklat för att hantera avvikelser inom arbetsmiljö men kan även användas inom områdena kvalité, miljö, egendom, säkerhet samt för att fånga upp förbättringsförslag.

LIA är en anpassning av IA-system, som riktar sig enbart till Livsmedelsbranschen. LIA står för Livsmedelsbranschens Informationssystem om Arbetsmiljö.

Systemet är gratis och utvecklat av AFA Försäkring tillsammans med Svenskt Näringsliv, LO och PTK.

De fyra delarna i IA-systemet (Illustration: AFA Försäkring)

Se en kort presentationsfilm (2 min) IA-systemet

Se presentationsbilder IA-systemet

Se en presentationsfilm och demo ifrån ett webbinar. (40 min) IA-systemet

Vi är intresserade – vad behöver vi göra för att få tillgång till systemet?

Mer information om IA hittar du hos AFA försäkring

Livsmedelsföretagen har återkommande utskottsmöten

Livsmedelsföretagen har återkommande utskottsmöten som syftar till att låta dig som företagare i livsmedelsbranschen komma med synpunkter, frågor och förbättringsförslag avseende Livsmedelsbranschens Informationssystem om Arbetsmiljö (LIA). Mötet är öppet för alla Livsmedelsföretagens medlemsföretag. Håll utkik i kalendern.

Heléne Eklöf Arbetsmiljöexpert 08-762 65 21

Heléne arbetar med arbetsmiljöfrågor. Det innefattar bland annat att hålla utbildningar, att ge råd och vara ett stöd till medlemmar i frågor som rör deras arbetsmiljöarbete med att exempelvis ta fram eller vidareutveckla förebyggande åtgärder för att möjliggöra en sund och säker arbetsmiljö. Heléne kommer närmast ifrån rollen som arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket och är utbildad högskoleingenjör (BSc) inom maskinteknik med inriktning på industriell ekonomi samt produktion.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy