Kurs om märkning och annan livsmedelslagstiftning (Digitalt)
Du som arbetar på ett av Livsmedelsföretagens medlemsföretag är välkommen på en digital och kostnadsfri halvdagskurs om märkning och annan livsmedelslagstiftning. Kursen hålls den 11 mars och leds av Ulrika Ehrhardt och Marie Rydén från Livsmedelsföretagen.
Kursen - som i januari och februari hölls på fyra olika platser i Sverige - erbjuds nu digitalt för er som inte hade möjlighet att vara med.
Datum och tid
11 mars 2024 klockan 10:00-12:30
Plats
Digitalt via Microsoft Teams.
Länken till det digitala mötesrummet skickas ut cirka en vecka innan kursen.
Innehåll
Kursen kommer bland annat att avhandla:
- Nyheter märkning
- E-handel/distansförsäljning/digital information
- Nyheter om tillsatser, främmande ämnen, ny riskklassningsmodell, förpackningar/kontaktmaterial
Ulrika arbetar med livsmedelslagstiftning, märkning, allergifrågor och livsmedel för särskilda näringsändamål. I detta ingår bl a att bistå medlemsföretagen med rådgivning, ha en tät dialog med relevanta myndigheter, hålla i utbildningar och regelbundet stämma av aktuella och kommande frågor med Livsmedelsföretagens egna referensgrupper. Ulrika är legitimerad apotekare till utbildningen, och hon har jobbat med livsmedelslagstiftning sedan 1991. Först var hon på Livsmedelsverket i nästan åtta år och därefter har hon varit på Livsmedelsföretagen.