fbpx
Hoppa till innehåll

Arbeta hos oss

Vill du jobba för Sveriges godaste bransch?

Vi är en bransch- och arbetsgivarorganisation för den svenska livsmedelsindustrin. Vi företräder 750 svenska livsmedelsföretag med ca 45 000 anställda.

Lediga tjänster

Arbetsrättsjurist/förhandlare till Livsmedels­företagen

Vi utökar vårt kompetenta team av arbetsrättsjurister/förhandlare på Livsmedelsföretagen.

Vill du arbeta inom en arbetsgivar- och branschorganisation som företräder 750 svenska producenter av mat och dryck? Vill du ha ett självständigt men ansvarsfullt och utvecklande juridiskt arbete? Gillar du att träffa många olika sorters människor, ta dig an nya och komplexa utmaningar och underlätta för företagande och entreprenörskap? I så fall kan detta vara rätt tjänst för dig.

Arbetet som arbetsrättsjurist/förhandlare på Livsmedelsföretagen är både operativt och strategiskt. Vi förutsätter att du håller en hög servicenivå, att du kan och vill samverka med dina kollegor och att du drivs av att göra skillnad för våra medlemsföretag och förbättra villkoren för svensk livsmedelsproduktion. Vi förutsätter också att du har ett intresse för mat och dryck och att du vill lära dig så mycket som möjligt om den svenska livsmedelsindustrin.

Vem är du?

För tjänsten krävs juris kandidatexamen/juristexamen samt utöver det yrkeserfarenhet från exempelvis advokatbyrå, domstol eller arbetsgivarorganisation. Du ska även ha ett särskilt intresse för arbetsrätt och företagande. Dina personliga egenskaper och fallenhet för förhandlingar och att finna lösningar på konkreta problem värderas högt.

Som person har du en framträdande social förmåga, gott omdöme och stark integritet. Du är analytisk med god kommunikativ förmåga. Förutom svenska behärskar du engelska obehindrat i tal och skrift. Vi besöker ofta våra medlemsföretag och resor inom arbetet förekommer löpande inom Sverige, varför körkort är ett krav.

Du erbjuds:

På vårt kansli lägger vi stor vikt vid att skapa en inkluderande atmosfär med högt i tak och ömsesidig respekt. När det gäller hur och var ditt arbete utförs tillämpar vi principen frihet under ansvar. Utgångspunkten är dock att man ska vara på kontoret minst 50 procent av arbetstiden.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att direkt kontakta förhandlingschef Henrik van Rijswijk (endast via e-post henrik.van.rijswijk@li.se) eller arbetsrättsjurist Linnéa Ceréus (telefon 08-762 65 44 eller e-post linnea.cereus@li.se). Ditt intresse för tjänsten behandlas strikt konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan.

Vi arbetar snabbt och effektivt, varför du söker tjänsten direkt via e-post till henrik.van.rijswijk@li.se.

Skicka gärna in din ansökan omgående då vi intervjuar löpande. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Om Livsmedels­företagen:

Livsmedelsföretagen är arbetsgivar- och branschorganisation för Sveriges livsmedelsproducenter. Våra 750 medlemsföretag sysselsätter cirka 45 000 personer, omsätter drygt 200 miljarder kr och utgör tillsammans Sveriges tredje största industrigren. Vi är en del av Svenskt Näringsliv och har kontor i Näringslivets Hus på Östermalm i Stockholm och verkar över hela landet. På vårt kansli arbetar omkring 25 personer – alla med spetskompetens inom sitt område – varav förhandlingsavdelningen består av nio personer som arbetar i ett team.

Ytterligare information om oss finner du på vår hemsida www.livsmedelsforetagen.se.

Henrik van Rijswijk

Förhandlingschef
Skicka e-post till Henrik
08-762 65 40, 076-822 65 40

Henrik är förhandlingschef vid Livsmedelsföretagen. Han ansvarar för avdelningen Arbetsgivarservice som bland annat arbetar med juridisk rådgivning och frågor rörande arbetsrätt, förhandlingar, processer i domstol, kollektivavtal, arbetsmiljö och utbildning. Henrik har varit verksam vid Livsmedelsföretagen sedan år 2007 och dessförinnan var han verksam vid andra arbetsgivarorganisationer inom Svenskt Näringsliv under flera år. Henrik avlade sin juristexamen vid Stockholms Universitet år 1993 och innehade under ett antal år befattningar som bl. a. universitetsadjunkt i allmän rättslära och lektor i rättsvetenskap, särskilt handelsrätt, vid Juridiska fakulteten. Henrik har också varit verksam vid byrå i Stockholm. På Livsmedelsföretagen företräder Henrik tillsammans med sina medarbetare våra medlemsföretag vid förhandlingar och tvister. Han håller utbildningar inom arbetsrätt och har en ständig dialog med företagen för att på bästa sätt kunna hjälpa dem i deras roll som arbetsgivare och livsmedelsproducenter. Henrik leder riksavtalsförhandlingarna om tecknande av nya kollektivavtal för arbetare och tjänstemän som fastställer det så kallade lönenormerande ”Märket” och håller en tät kontakt med övriga arbetsgivarförbund inom Svenskt Näringsliv.

Linnéa Ceréus

Arbetsrättsjurist och förhandlare

Linnéa är arbetsrättsjurist och förhandlare. Linnéa arbetar främst med rådgivning avseende arbetsgivarfrågor, utbildar medlemsföretagens företrädare inom arbetsrätt och kollektivavtal samt företräder medlemsföretag i arbetsrättsliga förhandlingar. Linnéa är utbildad jurist med examen år 2017 från Uppsala universitet. Linnéa har tidigare arbetat som advokat på advokatbyrå med inriktning på arbetsrätt.

 

Linnéa ansvarar för tilläggsavtalen till Livsmedelsavtalet avseende bryggeriindustrin, Barilla/OLW-avtalet, Jästbolaget AB och Santa Maria AB.

Söker du jobb inom livsmedels­industrin?

Vi förmedlar inga jobb till våra medlemsföretag eller inom livsmedelsindustrin. Om du vill arbeta inom livsmedelsindustrin bör du höra av dig direkt till företaget som du är intresserad av. Du kan även besöka Livsmedelsjobb.se och Arbetsförmedlingens platsbank.

Vi förmedlar heller inga externa tjänster eller utbildningar inom HR till våra medlemsföretag. Om du sälja eller förmedlar den typen av tjänster till livsmedelsindustrin bör du istället höra av dig direkt till företagen.