fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Medlemsservice arrow_forward

Om Livsmedelsföretagen

Livsmedelsföretagen är en arbetsgivar- och branschorganisation som verkar för att livsmedelsföretagen i Sverige ska karaktäriseras av högt anseende och mångfald samt ha god tillväxt, lönsamhet och konkurrensförmåga.

Livsmedelsföretagen har cirka 800 medlemsföretag som representerar alla typer av livsmedelsföretag – små och stora, med svenska och utländska ägare, familjeägda, jordbrukskooperativa med flera.

Livsmedelsföretagen tillvaratar och främjar företagens gemensamma intressen då det gäller arbetsgivarfrågor och branschspecifika frågor.

I Livsmedelsföretagens medlemsföretag arbetar totalt närmare 50 000 personer. Livsmedelsföretagen utgör Sveriges tredje största industrigren sett till omsättningen.

Ideell förening

Livsmedelsföretagen är en ideell förening, men termerna arbetsgivarorganisation och bransch- och arbetsgivarorganisation används oftast i det dagliga arbetet. Förbundet har ett helägt dotterbolag, Li service AB.

Förbundet förhandlar om löner och allmänna villkor för att sluta kollektivavtal för våra medlemsföretag samt stöttar medlemsföretagen i centrala förhandlingar.

Från servicebolaget får medlemsföretagen tillgång till löpande information och rådgivning kring livsmedelsrelaterade frågor, lagar och avtal, hjälp med lokala förhandlingar och juridisk assistans i domstolsprocesser. Bolaget anordnar också kurser, utbildningar och konferenser.

De flesta av Livsmedelsföretagen medlemmar är också medlemmar i en eller flera delbranschföreningar. Även om föreningarna samverkar mycket med Livsmedelsföretagen är de självständiga organisationer. Delbranschföreningarna företräder inte sina medlemmar i arbetsgivarfrågor.

På Livsmedelsföretagens kansli arbetar totalt ett 20-tal personer. Livsmedelsföretagen har kontor i Stockholm och Malmö.

Delar av gänget på Livsmedelsföretagen.

Dokument

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy