fbpx
Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Nyhetsrum

Pressmeddelanden, undersökningar, webbinarier, podcasten Feeder och webbserien Halloj kylskåpet – i nyhetsrummet hittar du både senaste nytt och många av våra egna produktioner.

Senaste nytt

Inflationen slår hårt mot julbordet: 3 av 5 skär ner på julmaten

Höjda räntor, stigande matpriser och kostnadsinflation sätter djupa spår i svenskarnas julfirande. 2 av 5 anger att det viktigaste när de planerar årets julbord är att maten inte är för dyr. Julskinkan är fortfarande överlägsen favorit på julbordet, lutfisken är minst populär och rätten som flest har svårt att få till är Janssons frestelse, detta och mycket mer visar Livsmedelsföretagens årliga julundersökning.
Visa fler

Livsmedelsföretagen i media

DN: Strid om marginalerna mellan Ica och leverantörer

Just nu pågår en strid mellan företag som tillverkar mat och Sveriges butikskedjor. Vem ska betala när kostnaderna för råvaror och elpriset rusar? Hur ska butiksjättarna hantera inflationen och behålla sina vinster utan att tappa kunder till lågprisalternativen? Flera leverantörer berättar för DN om leverantörsträffar som retat matproducenterna, efter att Ica velat sätta stopp för …

Expressen: Larmet – priserna för mat kommer att öka ännu mer

Rekordhöga elpriser och en lönsamhet som har störtdykt. Det är verklighet för de svenska livsmedelsproducenterna, som spår ännu högre matpriser i höst och vinter. Deras oro är utbredd: För ännu dyrare el, för bortkoppling från elnätet – och för konsumenternas val. – Jag har ont i magen, säger Björn Hellman, vd för Livsmedelsföretagen.

Ekot: Nödrop från matproducenterna – ”Politikerna måste upp ur skyttegravarna”

Branchorganisationen Livsmedelsföretagen gick idag ut med annonser i de stora dagstidningarna där de bad om hjälp för att klara de stigande elpriserna. Företag har fått elräkningar som är fem till tio gånger högre än förra året och några företag har gått i konkurs. ”Jag vill se att politikerna sätter sig och kommer överens om hur …

Aftonbladet: Energikrisen skickar 300 000 ton sockerbetor till Danmark

Sockergiganten Nordzucker har tagit ett beslut om att flytta delar av årets skörd från Skåne till Danmark. Orsaken är det rådande energiläget. – Vi kan inte riskera att 300 000 ton betor bli kvar i fältet, säger Olof Dahlgren, fabrikschef vid sockerfabriken i Örtofta.
Visa fler

Pressrum

I vårt pressrum hittar du alla våra pressmeddelanden och vårt mediearkiv med bilder, video och dokument.

Presskontakt

Daniel Emilson

Press- och mediechef
Skicka e-post till Daniel
08-762 65 13, 076-275 83 60

Daniel är press- och mediechef på Livsmedelsföretagen. Förutom att vara huvudsaklig kontaktperson gentemot media så ansvarar Daniel även för ett flertal av Livsmedelsföretagens externa kommunikationskanaler. Han arbetar löpande med krishantering, rådgivning till medlemsföretag, budskapsformulering och skribentuppdrag samt externa aktiviteter som t ex Matdagen och Almedalen. Daniel har arbetat med kommunikation sedan 2007 och dessförinnan jobbade han i fyra år på Utrikesdepartementet. Daniel har en pol. mag. med statsvetenskaplig inriktning.

Snabba fakta om livsmedels­industrin

  • Sveriges tredje största industrigren
  • Omsätter 200 miljarder kr om året
  • Sysselsätter 55 000 personer i hela landet
  • Exporterar för 65 miljarder kr om året
  • Livsmedelsföretagens 800 medlemsföretag producerar den största delen av all svensk mat och dryck
Hemkunskap på ett nytt sätt

Hemkunskapspodden Feeder

Feeder är ett läromedel i poddformat. Syftet med podden är att sprida kunskap om mat och dryck och stimulera till spännande samtal. Lättillgängligt och utifrån läroplan.