fbpx
Hoppa till innehåll

Nyhetsrum

Pressmeddelanden, undersökningar, webbinarier, podcasten Feeder och webbserien Halloj kylskåpet – i nyhetsrummet hittar du både senaste nytt och många av våra egna produktioner.

Senaste nytt

Livsmedelsföretagen accepterar OpO:s första hemställan till nytt industriavtal

Livsmedelsföretagen accepterar den första hemställan till normerande avtal för svensk industri som de Opartiska Ordförandena (OpO) överlämnade i torsdags. Enligt Livsmedelsföretagens förhandlingschef Henrik van Rijswijk är avtalet dyrare än vad företagen klarar av men fördelarna med ett flerårigt avtal och Märke överväger.

Debatt: Populistiskt myggsilande stärker inte Sveriges försörjningsförmåga

Istället för att genomföra åtgärder som kan göra det billigare att producera mat i Sverige jagar politikerna syndabockar och sprider vilseledande information. Det är djupt oansvarigt i en tid när frågan om matpriserna väcker så starka känslor, skriver Björn Hellman och Carl Eckerdal på DI Debatt.

Webbinarium om mat och dricksvatten vid kris och krig

Vad krävs för en stark livsmedelsförsörjning i kris och värsta fall krig? Vad kan du som livsmedelsföretagare göra och vad gör myndigheterna? Den 5 maj bjuder Livsmedelsverket in till ett webbinarium om krisberedskap och civilt försvar.
Visa fler

Livsmedelsföretagen i media

Debatt: Populistiskt myggsilande stärker inte Sveriges försörjningsförmåga

Inflationen stiger och allt blir dyrare, inklusive livsmedel. Det är djupt oansvarigt att svenska politiker jagar syndabockar och sprider vilseledande information istället för att genomföra åtgärder som gör det billigare att producera mat i Sverige, skriver företrädare för Livsmedelsföretagen.

Livsmedelsföretagen om matprismötet: ”Ett väldigt olustigt scenario”

Finansministern skärper tonen mot Ica, Axfood och Coop för att dämpa matinflationen, något som skapar oro i resten av kedjan. – Det är synd att politikerna lägger så mycket tid och kraft på att jaga syndabockar i stället för att göra det enklare och billigare att producera livsmedel i Sverige, säger Björn Hellman, vd för …

Är livsmedel inte en nödvändig del av Sveriges totalförsvar, Bohlin?

Genom att inte bjuda in livsmedelsindustrin till Näringslivsrådet för totalförsvar och krisberedskap kommer man gå miste om avgörande insikter kring vad som faktiskt krävs för att föda landets befolkning. Det skriver Björn Hellman, vd Livsmedelsföretagen, i Altinget.

Riksbanken måste erkänna sitt ansvar för inflationen

Kunskapen om livsmedelsbranschen bland myndighetschefer och ledande politiker är oroväckande låg och Riksbanken måste bli bättre på att förstå den verklighet som näringslivet verkar i, skriver Björn Hellman och Carl Eckerdal vid Livsmedelsföretagen.
Visa fler

Pressrum

I vårt pressrum hittar du alla våra pressmeddelanden och vårt mediearkiv med bilder, video och dokument.

Presskontakt

Daniel Emilson

Press- och mediechef
Skicka e-post till Daniel
08-762 65 13, 076-275 83 60

Daniel är press- och mediechef på Livsmedelsföretagen. Förutom att vara huvudsaklig kontaktperson gentemot media så ansvarar Daniel även för ett flertal av Livsmedelsföretagens externa kommunikationskanaler. Han arbetar löpande med krishantering, rådgivning till medlemsföretag, budskapsformulering och skribentuppdrag samt externa aktiviteter som t ex Matdagen och Almedalen. Daniel har arbetat med kommunikation sedan 2007 och dessförinnan jobbade han i fyra år på Utrikesdepartementet. Daniel har en pol. mag. med statsvetenskaplig inriktning.

Snabba fakta om livsmedels­industrin

  • Sveriges tredje största industrigren
  • Omsätter 200 miljarder kr om året
  • Sysselsätter 55 000 personer i hela landet
  • Exporterar för 65 miljarder kr om året
  • Livsmedelsföretagens 800 medlemsföretag producerar den största delen av all svensk mat och dryck
Hemkunskap på ett nytt sätt

Hemkunskapspodden Feeder

Feeder är ett läromedel i poddformat. Syftet med podden är att sprida kunskap om mat och dryck och stimulera till spännande samtal. Lättillgängligt och utifrån läroplan.