fbpx
Hoppa till innehåll

Nyhetsrum

Pressmeddelanden, undersökningar, webbinarier, podcasten Feeder och webbserien Halloj kylskåpet – i nyhetsrummet hittar du både senaste nytt och många av våra egna produktioner.

Senaste nytt

Tom & Petter på roadtrip genom Mat-Sverige i säsong 5 av Halloj kylskåpet

Hur gör man den perfekta Bregottreklamen? Varför finns det så många olika sorters lax? Kan två glada amatörer slå en professionell sockerbagare? Passar Epa-dunk ihop med Jokkmokkskorv? Och vem är egentligen Karin i ”Karins lasagne”? Det är några av frågorna som komikerduon Tom & Petter tar sig an i säsong 5 av Livsmedelsföretagens webbserie Halloj kylskåpet.

Livsmedelssäkerhetens dag!

Den 7 juni firade Världshälsoorganisationen WHO Livsmedelssäkerhetens dag. Vi vill passa på och lyfta fram alla de fantastiska medarbetare inom våra livsmedelsföretag som arbetar med att tillverka säkra livsmedel varje dag.

De är finalister till Livsmedelspriset 2023

På Livsmedelsdagarna i september kommer Livsmedelspriset delas ut för 59:e gången, och nätverket Livsmedel i fokus har nu presenterat vilka årets tre finalister är: Axfoundation, Brödinstitutet och KRAV.

ABC för en säkrare arbetsmiljö

ABC-analysen är ett handgripligt sätt att analysera säkerhetskulturen på din arbetsplats, för att förstå hur den kan stärkas genom förändrade beteenden. Med hjälp av Prevents smidiga analysverktyg och en enkel steg för steg-guide kan du starta diskussionen och förbättra säkerhetskulturen utifrån de behov som finns på just din arbetsplats.
Visa fler

Livsmedelsföretagen i media

Sluta svartmåla våra matföretag, politiker

Under vintern och våren har vi sett hur partiledare och ministrar misstänkliggör och svartmålar livsmedelsbranschen. Under allt detta lurar en illa dold beskyllning – att branschen ”passar på” att höja priserna och att företagen ”skor sig” på krisen. Det stämmer givetvis inte, skriver Björn Hellman från Livsmedelsföretagen.

Debatt: Höga matpriser är inte producenternas fel

I stället för att sprida villfarelser och slåss om tillfälliga opinionspoäng borde politikerna lägga förslag som hjälper företagen och stärker Sveriges försörjningsförmåga, skriver Björn Hellman och Carl Eckerdal vid Livsmedelsföretagen på DI Debatt.

Debatt: Populistiskt myggsilande stärker inte Sveriges försörjningsförmåga

Inflationen stiger och allt blir dyrare, inklusive livsmedel. Det är djupt oansvarigt att svenska politiker jagar syndabockar och sprider vilseledande information istället för att genomföra åtgärder som gör det billigare att producera mat i Sverige, skriver företrädare för Livsmedelsföretagen.

Livsmedelsföretagen om matprismötet: ”Ett väldigt olustigt scenario”

Finansministern skärper tonen mot Ica, Axfood och Coop för att dämpa matinflationen, något som skapar oro i resten av kedjan. – Det är synd att politikerna lägger så mycket tid och kraft på att jaga syndabockar i stället för att göra det enklare och billigare att producera livsmedel i Sverige, säger Björn Hellman, vd för …
Visa fler

Pressrum

I vårt pressrum hittar du alla våra pressmeddelanden och vårt mediearkiv med bilder, video och dokument.

Presskontakt

Daniel Emilson

Press- och mediechef
Skicka e-post till Daniel
08-762 65 13, 076-275 83 60

Daniel är press- och mediechef på Livsmedelsföretagen. Förutom att vara huvudsaklig kontaktperson gentemot media så ansvarar Daniel även för ett flertal av Livsmedelsföretagens externa kommunikationskanaler. Han arbetar löpande med krishantering, rådgivning till medlemsföretag, budskapsformulering och skribentuppdrag samt externa aktiviteter som t ex Matdagen och Almedalen. Daniel har arbetat med kommunikation sedan 2007 och dessförinnan jobbade han i fyra år på Utrikesdepartementet. Daniel har en pol. mag. med statsvetenskaplig inriktning.

Snabba fakta om livsmedels­industrin

  • Sveriges tredje största industrigren
  • Omsätter 200 miljarder kr om året
  • Sysselsätter 55 000 personer i hela landet
  • Exporterar för 65 miljarder kr om året
  • Livsmedelsföretagens 800 medlemsföretag producerar den största delen av all svensk mat och dryck
Hemkunskap på ett nytt sätt

Hemkunskapspodden Feeder

Feeder är ett läromedel i poddformat. Syftet med podden är att sprida kunskap om mat och dryck och stimulera till spännande samtal. Lättillgängligt och utifrån läroplan.