Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Medlemsservice arrow_forward

Delbranschföreningar

Delbranscherna inom livsmedelsbranschen är även representerade genom särskilda föreningar. De flesta av Livsmedelsföretagens medlemmar är medlem i en eller flera av delbranschföreningarna. Även om föreningarna samverkar mycket med Livsmedelsföretagen är de självständiga organisationer. Delbranschföreningarna företräder inte sina medlemmar i arbetsgivarfrågor.

Föreningen Fisk och Skaldjursrådet

Föreningen Fisk och Skaldjursrådet är den samlande organisationen för alla företag i värdekedjan för sjömat – kort sagt från hav till bord.
Hemsida: Föreningen Fisk och Skaldjursrådet

Föreningen Svenska Glasstillverkare

Föreningen Svenska Glasstillverkare bildades 1975 och är en sammanslutning av företag som tillverkar glass. Föreningen har elva medlemmar.
Hemsida: Föreningen Svenska Glasstillverkare
Kontaktperson på Livsmedelsföretagen: Marie Rydén

Kött och Charkföretagen

Kött och Charkföretagen, KCF, är branschorganisationen för den svenska kött- och charkbranschen.
Hemsida: Kött och Charkföretagen

Sprit & Vinleverantörsföreningen

Sprit & Vinleverantörsföreningen, SVL, är en branschorganisation för svenska importörer och tillverkare av sprit och vin.
Hemsida: Sprit & Vinleverantörsföreningen

Svenska Kaffeföreningen

Föreningen är en sammanslutning av företag som under eget märke marknadsför kaffe i Sverige.
Kontaktperson på Livsmedelsföretagen: Sara Sundquist

Svenska Choklad-, Konfektyr- och Kexfabrikantföreningen

Föreningen (Chokofa) utgör en sammanslutning av företag inom kakao-, choklad-, konfektyr- och kexindustrin.
Kontaktperson: Christina Björck

Svenska Juiceföreningen

Svenska Juiceföreningen består av medlemsföretag som bedriver verksamhet där juiceråvara ingår, antingen som tillverkare, distributör, importör eller representant för utländska företag.
Hemsida: Svenska Juiceföreningen
Kontaktperson på Livsmedelsföretagen: Rasmus Bäckström

Arom- och Kryddföreningen

Arom- och Kryddföreningen är en branschförening där företagen antingen importerar, bearbetar och marknadsför kryddor alternativt företag som levererar och producerar produkter som ger smak och arom till livsmedel och drycker. Arom- och Kryddföreningen i Sverige bildades 2014 och är en sammanslagning av föreningarna Svenska Kryddföreningen och Föreningen Svenska Aromtillverkare.
Hemsida: Arom- och Kryddföreningen
Kontaktperson på Livsmedelsföretagen: Rasmus Bäckström

Svenska Kvarnföreningen

Vår förening är branschens naturliga mötesplats där våra medlemmar och övriga aktörer i kvarnindustrin kan samlas för samtal och diskussioner.
Hemsida: Svenska Kvarnföreningen
Kontaktperson på Livsmedelsföretagen: Marie Rydén

Sveriges Bagare & Konditorer

Sveriges bagare & konditorer är branschorganisationen för landets alla bagerier och konditorier. Vi arbetar för att göra det lättare att driva bageri och konditori i Sverige sedan år 1900, då organisationen grundades.
Hemsida: Sveriges bagare & konditorer

Sveriges Bagerileverantörers Förening (SBLF)

SBLF är en medlemsorganisation och ett forum som välkomnar alla typer av leverantörer till bagerinäringen.
Hemsida: Sveriges Bagerileverantörers Förening
Kontaktperson på Livsmedelsföretagen: Rasmus Bäckström

Sveriges Bryggerier

Sveriges Bryggerier, tidigare Bryggareföreningen, är branschorganisation för de svenska ölbryggerierna, cider-, läskedrycks- och vattentillverkarna.
Hemsida: Sveriges Bryggerier

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.