fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Medlemsservice arrow_forward

Delbranschföreningar

Delbranscherna inom livsmedelsbranschen är även representerade genom särskilda föreningar. De flesta av Livsmedelsföretagens medlemmar är medlem i en eller flera av delbranschföreningarna. Även om föreningarna samverkar mycket med Livsmedelsföretagen är de självständiga organisationer. Delbranschföreningarna företräder inte sina medlemmar i arbetsgivarfrågor.

Föreningen Fisk och Skaldjursrådet

Föreningen Fisk och Skaldjursrådet är den samlande organisationen för alla företag i värdekedjan för sjömat – kort sagt från hav till bord.
Hemsida: Föreningen Fisk och Skaldjursrådet

Föreningen Svenska Glasstillverkare

Föreningen Svenska Glasstillverkare bildades 1975 och är en sammanslutning av företag som tillverkar glass. Föreningen har elva medlemmar.
Hemsida: Föreningen Svenska Glasstillverkare
Kontaktperson på Livsmedelsföretagen: Marie Rydén

Kött och Charkföretagen

Kött och Charkföretagen, KCF, är branschorganisationen för den svenska kött- och charkbranschen.
Hemsida: Kött och Charkföretagen

Sprit & Vinleverantörsföreningen

Sprit & Vinleverantörsföreningen, SVL, är en branschorganisation för svenska importörer och tillverkare av sprit och vin.
Hemsida: Sprit & Vinleverantörsföreningen

Svenska Kaffeföreningen

Föreningen är en sammanslutning av företag som under eget märke marknadsför kaffe i Sverige.
Kontaktperson på Livsmedelsföretagen: Sara Sundquist

Svenska Choklad-, Konfektyr- och Kexfabrikantföreningen

Föreningen (Chokofa) utgör en sammanslutning av företag inom kakao-, choklad-, konfektyr- och kexindustrin.
Kontaktperson: Christina Björck

Svenska Juiceföreningen

Svenska Juiceföreningen består av medlemsföretag som bedriver verksamhet där juiceråvara ingår, antingen som tillverkare, distributör, importör eller representant för utländska företag.
Hemsida: Svenska Juiceföreningen
Kontaktperson på Livsmedelsföretagen: Rasmus Bäckström

Arom- och Kryddföreningen

Arom- och Kryddföreningen är en branschförening där företagen antingen importerar, bearbetar och marknadsför kryddor alternativt företag som levererar och producerar produkter som ger smak och arom till livsmedel och drycker. Arom- och Kryddföreningen i Sverige bildades 2014 och är en sammanslagning av föreningarna Svenska Kryddföreningen och Föreningen Svenska Aromtillverkare.
Hemsida: Arom- och Kryddföreningen
Kontaktperson på Livsmedelsföretagen: Rasmus Bäckström

Svenska Kvarnföreningen

Vår förening är branschens naturliga mötesplats där våra medlemmar och övriga aktörer i kvarnindustrin kan samlas för samtal och diskussioner.
Hemsida: Svenska Kvarnföreningen
Kontaktperson på Livsmedelsföretagen: Marie Rydén

Sveriges Bagare & Konditorer

Sveriges bagare & konditorer är branschorganisationen för landets alla bagerier och konditorier. Vi arbetar för att göra det lättare att driva bageri och konditori i Sverige sedan år 1900, då organisationen grundades.
Hemsida: Sveriges bagare & konditorer

Sveriges Bagerileverantörers Förening (SBLF)

SBLF är en medlemsorganisation och ett forum som välkomnar alla typer av leverantörer till bagerinäringen.
Hemsida: Sveriges Bagerileverantörers Förening
Kontaktperson på Livsmedelsföretagen: Rasmus Bäckström

Sveriges Bryggerier

Sveriges Bryggerier, tidigare Bryggareföreningen, är branschorganisation för de svenska ölbryggerierna, cider-, läskedrycks- och vattentillverkarna.
Hemsida: Sveriges Bryggerier

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy