Delbranschföreningar

Delbranscherna inom livsmedelsbranschen är även representerade genom särskilda föreningar. De flesta av Livsmedelsföretagens medlemmar är medlem i en eller flera av delbranschföreningarna. Även om föreningarna samverkar mycket med Livsmedelsföretagen är de självständiga organisationer. Delbranschföreningarna företräder inte sina medlemmar i arbetsgivarfrågor.

Föreningen Fisk och Skaldjursrådet

Föreningen Fisk och Skaldjursrådet är den samlande organisationen för alla företag i värdekedjan för sjömat – kort sagt från hav till bord.
Föreningen Fisk och Skaldjursrådet

Föreningen Svenska Glasstillverkare

Föreningen Svenska Glasstillverkare bildades 1975 och är en sammanslutning av företag som tillverkar glass. Föreningen har elva medlemmar.
Föreningen Svenska Glasstillverkare

Kött och Charkföretagen

Kött och Charkföretagen, KCF, är branschorganisationen för den svenska kött- och charkbranschen.
Kött och Charkföretagen

Sprit & Vinleverantörsföreningen

Sprit & Vinleverantörsföreningen, SVL, är en branschorganisation för svenska importörer och tillverkare av sprit och vin.
Sprit & Vinleverantörsföreningen

Svenska Kaffeföreningen

Föreningen är en sammanslutning av företag som under eget märke marknadsför kaffe i Sverige. Kontaktperson: Sara Sundquist.

Svenska Choklad-, Konfektyr- och Kexfabrikantföreningen

Föreningen (Chokofa) utgör en sammanslutning av företag inom kakao-, choklad-, konfektyr- och kexindustrin. Kontaktperson: Christina Björck

Svenska Juiceföreningen

Svenska Juiceföreningen består av medlemsföretag som bedriver verksamhet där juiceråvara ingår, antingen som tillverkare, distributör, importör eller representant för utländska företag.
Svenska Juiceföreningen

Arom- och Kryddföreningen

Arom- och Kryddföreningen är en branschförening där företagen antingen importerar, bearbetar och marknadsför kryddor alternativt företag som levererar och producerar produkter som ger smak och arom till livsmedel och drycker. Arom- och Kryddföreningen i Sverige bildades 2014 och är en sammanslagning av föreningarna Svenska Kryddföreningen och Föreningen Svenska Aromtillverkare.
Arom- och Kryddföreningen

Svenska Kvarnföreningen

Vår förening är branschens naturliga mötesplats där våra medlemmar och övriga aktörer i kvarnindustrin kan samlas för samtal och diskussioner.
Svenska Kvarnföreningen

Sveriges Bagare & Konditorer

Sveriges bagare & konditorer är branschorganisationen för landets alla bagerier och konditorier. Vi arbetar för att göra det lättare att driva bageri och konditori i Sverige sedan år 1900, då organisationen grundades.
Sveriges bagare & konditorer

Sveriges Bagerileverantörers Förening (SBLF)

SBLF är en medlemsorganisation och ett forum som välkomnar alla typer av leverantörer till bagerinäringen.
Sveriges Bagerileverantörers Förening

Sveriges Bryggerier

Sveriges Bryggerier, tidigare Bryggareföreningen, är branschorganisation för de svenska ölbryggerierna, cider-, läskedrycks- och vattentillverkarna.
Sveriges Bryggerier