Björn Hellman blir ny vd på Livsmedelsföretagen

Livsmedelsföretagen har rekryterat Björn Hellman till ny vd. Björn är idag vd på Måleriföretagen och kommer att börja på sin nya tjänst under våren 2018.

Björn Hellman har lång och gedigen erfarenhet av livsmedelsindustrin, dagligvaruhandeln och bransch- och arbetsgivarorganisationer. 1988–1997 arbetade han på ICA, Cloetta och Kavli, och 2002–2009 var han vd för Sveriges bagare & konditorer. Sedan 2009 är Björn vd för Måleriföretagen, där han bland mycket annat ansvarade för fusionen 2015 mellan Målaremästarna och Måleriföretagarna.

– På bara några år har Livsmedelsföretagen tagit stora steg från en mer traditionell branschorganisation till en snabbrörlig, kommunikativ och serviceinriktad kunskapsorganisation. Nu ska vi bli ännu bättre på att göra nytta för våra medlemsföretag, och jag är övertygad om att Björn är rätt person att leda arbetet med att fortsätta utveckla Livsmedelsföretagen, säger Lars Appelqvist, styrelseordförande Livsmedelsföretagen.

– Det känns fantastiskt kul att bli en del av Livsmedelsföretagen. Vi har en stark livsmedelsindustri i Sverige, som har högt förtroende hos allmänheten och dessutom har stora framgångar på exportmarknaden. Potentialen är stor och jag ser verkligen fram emot att vara med och bidra till en fortsatt positiv utveckling av vår svenska livsmedelsindustri, säger Björn Hellman, vd på Måleriföretagen och tillträdande vd på Livsmedelsföretagen.

Björn kommer att börja som vd på Livsmedelsföretagen senast april 2018. Under rekryteringen har förhandlingschef Anders Canemyr varit tf vd för Livsmedelsföretagen. Anders fortsätter som tf vd till dess att Björn tillträder, varpå Anders återgår till rollen som förhandlingschef samt utses till vice vd. Björn Hellman är 51 år gammal, gift, har tre barn och är bosatt i Tyresö.

Vill du veta mer om Björn? Här kan du läsa en intervju med Björn i Livsmedelsföretagens nyhetsbrev.