Hög tid att nominera företag till Industrins jämställdhetspris

Företag som sätter individens kompetens och prestationer före kön bör premieras. Det bidrar till att skapa en konkurrenskraftig och innovativ industri. Därför delar Industrirådet årligen ut ett pris till det företag som ser jämställdhet som en konkurrensfördel och som möjliggör att alla människors potential tas tillvara. Företag som har genomfört insatser inom jämställdhetsområdet är värda att prisas.

Nomineringstiden för Industrins jämställdhetspris 2016 är öppnad och alla företag inom industrisektorn kan nomineras. Sista dag att nominera är 12 september.

Nominering görs via formuläret som finns här.

Industrins jämställdhetspris instiftades av industrins parter 2011. Läs mer om de företag som tidigare har tilldelats priset på Industrirådets hemsida.

Livsmedelsföretagen är djupt involverade i jämställdhetspriset. Juryn, som består av företrädare för arbetsgivare- och arbetstagarförbund inom industrin, och leds av Marie Söderqvist och här ingår även förhandlingschef Anna Nordin.

Prisutdelning på Industridagen

Vinnaren av industrins jämställdhetspris presenteras på Industridagen som i år äger rum den 17 oktober i Malmö. Mer information om Industridagen finns här.