De kan bli Årets Smakutvecklare 2018

Den 5 mars är det återigen dags för White Guide-galan och utdelning av priset ”Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen”. Priset delas ut av Livsmedelsföretagen i samarbete med White Guide och utmärkelsen premierar en producent som presterat en viktig innovation vad gäller smak och upplevd kvalitet under året.

Idag presenteras de fyra företag som Livsmedelsföretagen och White guide har nominerat i år:

 

Jesses Deli
”För att i färdiggjorda klassiska såser och kryddsmör, ekologiska och KRAV-märkta, ha fångat älskade originalkaraktärer och äkta kryddaromer men även gett en roll åt nya smaksättare som ramslök.”

 

 

Tweek
”För att på ett kreativt och lekfullt sätt ha skapat ett nyttigare och fruktigare smågodis – det svenskaste av alla sötsaker. Med fibrer, mindre socker, naturliga färgämnen – och smaker från sötpotatis och morot.”

 

 

Pastejköket
”För att med en grund av ärtprotein ha skapat ett modernt vegetariskt pålägg utan att kompromissa med vare sig doft eller smak. Med karljohansvamp som smaksättning finns nu en köttfri pastej som ligger rätt i tiden.”

 

 

Roots of Malmö
”För att med inspiration från en mångtusenårig tradition av fermenterade tedrycker ha skapat en bubblande törstsläckare packad med nyttigheter och präglad av nyskapande smaksättningar från naturens skafferi.”

 

 

 

Årets smakutvecklare 2017 delades ut till Sorunda Korvfabrik. Tidigare år har priset tilldelats Findus, Wapnö Gård och Scandinavian Organics.