Webbinarium med Livsmedelsföretagens experter 21 oktober
Den 21 oktober kl. 14.30-16.00 kan du som arbetar på ett av Livsmedelsföretagens medlemsföretag delta i vårt digitala seminarium. Våra experter kommer att berätta om viktiga nyheter inom bland annat hållbarhet, livsmedelslagstiftning, mat och hälsa, märkning, kompetensförsörjning, export och beredskap. Anmälan är öppen!
Alla som jobbar med livsmedel vet att det är en bransch i ständig förändring där det gäller att hålla sig uppdaterad med det senaste. Den 21 oktober anordnar vi därför ett digitalt seminarium där våra experter kortfattat går igenom de viktigaste nyheterna inom sina respektive områden.
Seminariet är digitalt och pågår i 1,5 timme. På grund av den stora mängd områden som ska gås igenom kommer det inte vara möjligt att ställa frågor under seminariet. Däremot är man varmt välkommen att kontakta våra experter efter seminariet.
Tid, plats och anmälan
Tid: 21 oktober kl. 14.30-16.00
Plats: Digitalt via Teams
Anmälan: Du anmäler dig via den här länken.
Länk till Teams skickas ut dagen innan seminariet.
OBS! Seminariet är endast öppet för dig som arbetar i ett av våra medlemsföretag.
Områden som kommer att gås igenom
Här är några av ämnena som våra experter kommer att informera om:
Hållbarhet
- Matsvinnsmål
- Biologisk mångfald
Märkningsfrågor
- Allergi: aktuellt om kan innehålla spår av, ”fri från”-produkter
- Att märka med fullkorn
- Ingredienser med skyddade beteckningar
Livsmedelslagstiftning
- Utblick EU: ”Vision” för livsmedelsproduktion och regelförenklingspaket
- Felaktiga myndighetsbeslut
- Pågående översyn av tillsatser
- Unionslistan för enzymer
- Rökaromer
- Kontrollutredningen
- Kontaminanter
- PPWR (Förordningen om förpackningar och förpackningsavfall) inkl. PFAS
- Engångsplastdirektivet
Livsmedelsexport
- Regeringens exportstrategi – Food Export Centre
Mat och hälsa
- Fullkornspartnerskapet
- Frivilliga branschöverenskommelser för bl a sänkt salt och socker
- Märka och marknadsföra kostråd
Forskning och Innovation
- De två forsknings- och innovationsprogrammen hos Formas: Biosociety och nationella forskningsprogrammet för livsmedel
- Livsmedelsföretagens FoU-kurs
Beredskap och totalförsvar
- Recept för resiliens
- FOI om livsmedelsberedskap
- SKAL-konferens 2026
- NIS-2 och CER
Kompetensförsörjning
- Kompetensförsörjningsrapport
- NY-utbildning
- Arbetskraftsinvandring
Prenumerera på expertinformation
Vi vill kunna nå dig som jobbar på våra medlemsföretag och som är specifikt intresserad av ett eller flera av våra expertområden. På så vis kan vi snabbt skicka viktig information som kan hjälpa dig i ditt arbete samt inhämta dina synpunkter i enkäter och remisser.
Läs mer och anmäl dig till expertinformation här.