Edvin Törnblom träffar matproducenter och reder ut matmyter i säsong 2 av ”Halloj kylskåpet”

Kan man twerka i en kryddfabrik? Hur får man in räkorna i osttuben? Avgör storleken på korven smaken? Och kan man bli beroende av socker? De här och många andra minst lika viktiga frågor om livsmedel reds ut av podd- och tv-profilen Edvin Törnblom och hans kända influencervänner i nya avsnitt av Halloj kylskåpet! med premiär den 25 november.

I avsnitt 1, säsong 2 av Halloj kylskåpet träffar Edvin influencern Alice Stenlöf och besöker Santa Marias kryddfabrik

Med säsong 1 av ”Halloj kylskåpet” tog bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen steget in i Youtube-världen. De fem första avsnitten hade mer än 250 000 visningar och med en sådan succé i bagaget var det ett lätt beslut att spela in en säsong till. Det första avsnittet i säsong 2 utspelar sig på Santa Marias kryddfabrik i Mölndal och släpps på Hallojs Youtubekanal den 25 november.

En nyhet för säsong 2 är att Edvin i varje avsnitt undersöker vanliga matmyter, till exempel att detox rensar kroppen på gifter eller att fryst mat är mindre nyttig. Och behovet av fakta är stort bland svenskarna – i en helt ny Demoskop-undersökning svarade 86% att de tror att man kan bli beroende av socker, något som alltså inte stämmer.

− Den första säsongen spelade vi in mitt under brinnande pandemi vilket gjorde att vi inte kunde besöka företagen. Men resultatet blev ändå väldigt lyckat. Den här gången är vi plats hos medlemsföretagen och är med när maten och drycken faktiskt tillverkas. Alla som var med på inspelningarna lärde sig jättemycket om livsmedelsproduktion och matmyter, och det är jag övertygad om att tittarna kommer göra också, säger Jimmy Sandell, kommunikationschef på Livsmedelsföretagen.

I säsong 2 besöker Edvin Santa Maria (Paulig), Kavli, Hammars Bryggeri, Chokladfabriken, Atria och Anamma (Orkla). Varje avsnitt börjar med att Edvin åker hem till en av sina influencervänner och undersöker vad som döljs i deras kylskåp. I samtalet uppstår en fråga som Edvin bestämmer sig för att reda ut, till exempel ”Vad är curry egentligen?”, ”Smakar prinskorv annorlunda än vanlig korv?” och ”Hur gör man formbar vegofärs?”. Frågan om curry får Edvin svar på i avsnitt 1 med hjälp av Branka Veljovic, inköpschef och ”kryddrottning” på Paulig.

Här hittar du alla avsnitt av Halloj kylskåpet!

– Det känns fantastiskt roligt att få bjuda in publiken bakom kulisserna och på ett lättsamt sätt berätta om vår bransch och lyfta fram superhjältarna bakom våra produkter. Det är verkligen en magisk värld som öppnar sig när du dyker in bland kryddorna och förstår rollen som de spelar i vår matkultur. Och med Edvin blir det ju dessutom hundra gånger roligare, säger Eva Berglie, kommunikationschef på Paulig Scandinavia & Central Europe.

”Full av passionerade människor som brinner för sitt yrke”

Programledaren Edvin Törnblom har tillsammans med komikern Johanna Nordström podden ”Ursäkta”, en av Sveriges största podcasts. På QX-galan 2021 tilldelades Edvin och Johanna priserna ”Årets podd” och ”Årets nykomling”. Edvin är även programledare i ”Sveriges värsta bilförare”, medverkar i tv-serierna ”Mullvaden” och ”Alla utom vi” samt i Spotify-sitcomen ”Stammis”.

– Det känns så kul att äntligen få presentera den andra säsongen av Halloj Kylskåpet. Att få möjlighet att ställa alla mina frågor om mat och dryck till experter på det här sättet har varit en sådan himla lyx. Livsmedelsindustrin är verkligen full av passionerade människor som brinner både för sitt yrke och att skapa en mer hållbar framtid. Experterna har dessutom haft sjukt spännande jobb som jag inte ens visste fanns. Att göra det här tillsammans med Livsmedelsföretagen har varit helt otroligt. Det ska bli så kul att få dela det med alla, säger Edvin Törnblom.

Medlemsföretag och influencers i säsong 2 av Halloj kylskåpet

Edvin träffar Alice Stenlöf OCH en drottning samma dag.
Edvin och Alice snubblar över en i lika delar oväntad och klurig frågeställning som får dem att ifrågasätta allt dom tidigare trodde sig veta om Curry.

Medverkande: Alice Stenlöf, Branka Veljovic, Paulig Group

Tom Ljungqvist berättar: uppväxt på OST
En oskyldig titt i kylskåpet leder på omvägar till att Edvin upptäcker en oväntat lyckad smakkombination.

Medverkande: Tom Ljungqvist, Alies Hellsten, O. Kavli AB, Adel Ayoub, O. Kavli AB, Miljan Pepic, O. Kavli AB

Edvin blandar häxa med VÄRLDENS BÄSTA bryggmästare
Edvin byter ut Torbjörn, berättar om sin hittills okända tid i fängelset och brygger egen läsk.

Medverkande: Torbjörn Averås Skorup, Bibban Oldén, Hammars Bryggeri AB

Michaela Hamiltons FANTASILÖSA chokladsmak AVSLÖJAD
Party in the front business in the back.
Michaela Hamilton är en människa med minst sagt många bollar i luften. Samtidigt visar hon genom sina chokladvanor en annan mer… enkel sida av sig själv.

Medverkande: Michaela Hamilton, Martin Isaksson, Chokladfabriken

SPELAR storleken roll? Julia Lyskova avslöjar
Edvin Törnblom och Julia Lyskova i samma rum hade kunnat vara en avsnittsbeskrivning i sig. När duon dessutom snubblar över det gemensamma intresset korv blir det minst sagt stämning vid kylskåpet.

Medverkande: Julia Lyskova, Hans Mathiasson, Atria Sverige AB

Flora Wiström – en vegetarisk Lady Gaga
Edvin och Flora smider storartade planer inför nästa Elle-gala vilket i sin tur tar Edvin hela vägen till Orklas fabrik i Eslöv.

Medverkande: Flora Wiström, Erik Wendel, Orkla Foods AB, Carl-Johan Frelander, Orkla Foods AB