Hej industrin!

I fredags öppnade Pågen i Malmö och Fria Bröd i Göteborg sina dörrar för besök inom ramen för Hej Industrin!, där barn över sju år bjöds in till en rad företag för att lära sig mer om och inspireras av industrin. I år bjöds unga nya svenskar in att delta.

Företagen som medverkade var – utöver Pågen och Fria Bröd – Arta Plast, Aerosol, Pipelife, Wramborgs strumpfabrik och Borås Fashion Center. På Pågen fick de besökande barnen baka egna bröd och på Fria Bröd deltog de i utvecklandet av nya produkter genom provsmakning och betygsättning.

Det är tredje året i rad som Hej Industrin! genomförs. I år bjöds unga nya svenskar från sju år och uppåt in att delta genom ett samarbete med Miljonbemanning, som har som mål att samhället ska bli en bättre plats för alla människor.

Henrik Dahlquist, produkt- och kvalitetschef på Fria Bröd beskriver besöket så här:
– Det var fantastiskt  trevligt att få besök av så härliga och engagerade barn. Det enklaste sättet att beskriva hur det är att vara värd för en besök som detta är: underbart, hade jag tid, skulle jag göra det alla dagar i veckan!

– Hej Industrin! är en väldigt populär aktivitet, vi har alltid haft fler sökande än platser, säger Magnus Huss, förbundsdirektör för IKEM och talesperson för Industrin tar matchen som står bakom initiativet och fortsätter: När vi inför årets upplaga gjorde en tillbakablick bland tidigare års deltagare blev det tydligt att det var en homogen grupp som sökte: barn och unga som tillhör en sedan länge etablerad grupp svenskar. Vi lyckades inte nå unga nya svenskar, och väljer därför att i år satsa specifikt på den gruppen.

Bilder från industribesöken finns samlade under #hejindustrin på Twitter och Facebook.

Läs mer om Hej Industrin! som ingår i Industrin tar matchen.

Om du har några frågor om Hej Industrin!, kontakta Jimmy Sandell, kommunikationschef på Livsmedelsföretagen.

Initiativtagare till Hej Industrin! är en rad industriorganisationer inom Svenskt Näringsliv. Byggnadsämnesförbundet, EnergiFöretagens Arbetsgivareförening, Grafiska Företagen, IKEM – Innovations- och kemiindustrierna, Industriarbetsgivarna, Jernkontoret, Livsmedelsföretagen, Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet, Skogsindustrierna, SveMin, Teknikföretagen, TEKO, Sveriges Textil- och Modeföretag och Trä- och Möbelföretagen.