”Jag är här för att hjälpa medlemsföretagen med allt det där tråkiga som bara ska funka”

Magnus Hultman hade knappt hunnit börja på Livsmedelsföretagen innan han fick sitt eldprov; att ansvara för logistiken kring vår stora julmatspresentation. Det visade sig dock snabbt att det här inte var Magnus första rodeo. Men vem är denne Magnus egentligen och vad kan han hjälpa våra medlemmar med?

Magnus (i förkläde och blå skjorta) fixar det sista inför julmatspresentationen.

1. Hej Magnus! Vad jobbar du med på Livsmedelsföretagen?

Sedan oktober är jag ny på Livsmedelsföretagen som ansvarig för medlemsservice.

2. Vad gjorde du innan du kom till oss?

Innan Livsmedelsföretagen har jag jobbat i en rad olika serviceyrken och i olika befattningar. Senast drygt nio år på Scandic i rollen som receptionsansvarig på Scandic i Västerås.

3. Hur kan en vanlig arbetsdag se ut för dig?

Min erfarenhet hittills är att ingen dag på Livsmedelsföretagen är sig särskilt lik. Men jag tycker om att börja ganska tidigt på morgonen för att så fort som möjligt svara på alla de mail som kommer in kvällstid så att medlemmarna slipper vänta på svar. Jag har stor respekt för att ibland behöver man helt enkelt svar väldigt fort.

Magnus, medlemsansvarig på Livsmedelsföretagen.

4. Vad kan du hjälpa våra medlemsföretag med?

Jag är här för att hjälpa medlemsföretagen med allt det där tråkiga som bara ska funka. Uppdatera uppgifterna ifall ni flyttar kontoret/fabriken, när någon slutar eller byter faktureringsadress. Jag kommer också vara den som har koll på allt det praktiska runt alla de kurser som vi erbjuder och se till att det fungerar. Dessutom är jag ett bollplank som ni kan ringa till om ni inte är säkra på vem på Livsmedelsföretagen ni borde prata med. Hör av er så guidar jag er vidare till någon av mina kollegor. Sedan är min egna personliga målsättning att jag ska kunna se till att Livsmedelsföretagen växer och att fler företag inser fördelen med att vara medlemmar och därför stärker hela branschen.

5. Vad var det som lockade med livsmedelsbranschen och Livsmedelsföretagen?

Först och främst är livsmedelsindustrin en bransch som alla har en relation och åsikt om, vilket lockade mig att kunna få se och följa den från insidan. Det är en oerhört spännande bransch, och att få vara med där det verkligen händer och med alla dessa fantastiska medlemsföretag är verkligen sporrande. Branschen är enormt bred och Livsmedelsföretagen ger mig möjligheten att se alla delar, så när jag fick höra talas om tjänsten var det inget tvivel om att det var ett jobb jag skulle söka.

Och så en bonusfråga: vad gör du när du inte jobbar?

Min lediga tid spenderar jag främst med min sambo Cassandra och vår dotter Agnes på ett år, så den eventuella tid som blir kvar som småbarnsförälder tycker jag om att äta gott och dricka fina, goda ölsorter, DIPA är favoriten. I den mån att det blir tid över tycker jag om att följa fotbollsallsvenskan och i synnerhet AIK.

Magnus Hultman

VD-assistent och medlemsansvarig
Skicka e-post till Magnus
072-501 53 78, 08-762 65 75