Lars Appelqvist ny styrelseordförande i Livsmedelsföretagen

Lars Appelqvist, vd för Löfbergs sedan 2008, blir ny styrelseordförande i Livsmedelsföretagen. Lars efterträder Göran Holm som suttit på posten i sex år. Göran kommer att fortsätta som styrelseledamot.

Lars Appelqvist, vd Löfbergs, Marie Söderqvist vd Livsmedelsföretagen och Göran Holm, vd HKScan.

Lars Appelqvist har arbetat på Löfbergs sedan 1998 och haft en rad olika befattningar såsom logistikdirektör och inom försäljning. Under Lars ledning de senaste 8 åren har Löfbergs gått från att vara en nationell aktör till en internationell, integrerat hållbarhetsarbetet fullt i affären och byggt en mycket effektiv, modern och klimatsmart produktion.

– Lars bidrar med både förnyelse och kontinuitet. Han har varit en mycket uppskattad vice styrelseordförande i två år och det känns helt naturligt och som en bra utveckling att han nu kliver in som ordförande för Livsmedelsföretagen. Lars har gedigen erfarenhet från livsmedelsindustrin och har ett stort engagemang för hållbarhetsfrågor och hur man kan driva moderna och framgångsrika livsmedelsföretag i Sverige, säger Marie Söderqvist.

– Jag tycker att det skall bli spännande att få fortsätta driva utvecklingen vidare för att med fokus på hållbarhet, export och innovation öka branschens konkurrenskraft, säger Lars Appelqvist.

Kontakt
Marie Söderqvist, vd Livsmedelsföretagen, tel: 070-724 09 71
Lars Appelqvist, vd Löfbergs, tel: 054-14 01 29