Livsmedelsdagarna 13-15 september

Den 13-15 september går Livsmedelsdagarna av stapeln på Hotel Tylösand i Halmstad. Stora delar av den svenska livsmedelsindustrin kommer att vara på plats för att mötas, utbyta erfarenheter och delta i det fullspäckade programmet. Ingela Stenson är ordförande för arrangören Livsmedelsföreningen och vi fångade henne mitt i förberedelserna.

 

Ingela Stenson, ordförande i Livsmedelsföreningen

 

Hej Ingela Stenson! Livsmedelsdagarna 13-15 september närmar sig med stormsteg. Hur går det med förberedelserna?

Det går jättebra, vi är väldigt busy med att ordna med allt viktigt, trevligt och intressant som kommer att hända. Livsmedelsdagarna i Tylösand är ju höjdpunkten för alla livsmedelsmänniskor och det hör till att vara där.

Vem riktar sig Livsmedelsdagarna till?

De riktar sig till alla som jobbar i livsmedelsbranschen och som vill ha koll på vad som händer i branschen och knyta goda kontakter. Det är viktigare än någonsin att hålla sig uppdaterad eftersom det händer så mycket i branschen! Du träffar också hundratals kollegor i livsmedelsbranschen.

Vad kommer hända på Livsmedelsdagarna?

Massor med kunskap och insikter kommer alla att få, Livsmedelspriset delas ut för 51:a gången, intressanta utställningar och föreläsningar, mingel och galamiddag. Mycket roligt, såklart.

Här hittar man hela programmet för Livsmedelsdagarna 13-15 september.

Har ni något särskilt tema i år?

Dels har vi temat ”Ska vi ha stora eller små livsmedelsföretag?”, ett brett tema som speglar de många utmaningar vi har i livsmedelsbranschen. En lång rad riktigt bra talare kommer att ge oss sina bästa inspel på framtiden, till exempel Arlas VD och KLS/Ugglarps VD, Lantmännen, Food for Progress och Karma. Och Savolax, Warbro Kvarn, Hälsingestintan och Spendrups. Alla kommer de att berätta hur de tolkar dagens och framtidens möjligheter och hinder. Ungdomsbarometern berättar hur vi ska dra till oss framtidens talanger och hur de tänker.

 

Ett annat tema är ”Framtidens tech inom livsmedelsområdet” som ABB rivstartar Livsmedelsdagarna med i år. Food Tech-intresset är på rekorduppgång och det händer oerhört mycket på området. Under årets Almedalsvecka var Food Tech ett av samtalsämnena och flitigt diskuterat. Det här är ett område som kräver kunskap och det går fort! ABB har utsett livsmedelsindustrin till sin nya favoritkund och kommer att presentera hur de ser på Food Tech, automation och robotar, hur investeringarna kan finansieras, vad som behöver göras i både stora och små företag. Bra exempel kommer att redovisas. Missa inte detta!

Hur gör man om vill gå på Livsmedelsdagarna?

Då går man in på vår anmälningssida och alla är varmt välkomna!

Livsmedelsföretagen och flera av våra medlemsföretag kommer givetvis att delta i Livsmedelsdagarna. Torsdag 14/9 talar bl a Patrik Hansson, vd för Arla, och Jonas Tunestål, vd för KLS Ugglarps, och representanter från Spendrups, Warbro Kvarn, m fl deltar i olika paneler. Fredag 15/9 pratar bl a Livsmedelsföretagens chefekonom Carl Eckerdal och Britt-Marie Stegs, vd för Hälsingestintan.