Livsmedelsföretagen rekryterar ny förhandlingschef

Anders Canemyr blir Livsmedelsföretagens nye förhandlingschef. Anders kommer närmast från arbetsgivarorganisationen Industriarbetsgivarna där han arbetat som biträdande förhandlingschef.

Anders Canemyr har mångårig erfarenhet som arbetsrättsjurist och förhandlare. Senast från Industriarbetsgivarna som är en arbetsgivarorganisation för massa- och papper-, stål-, metall-, gruv- och sågverksindustrin samt svetsmekanisk industri och dessförinnan från Skogsindustrierna.

Anders har även arbetat på Arbetsdomstolen och varit tingsnotarie på Stockholms tingsrätt samt biträdande jurist på en advokatbyrå i Stockholm. Utöver en jur. kand. har Anders en examen inom medie- och kommunikationsvetenskap.

– Anders erfarenheter från basindustrin och skogsnäringen kommer att stärka oss inom livsmedelssektorn, säger Marie Söderqvist, vd för Livsmedelsföretagen.

– Jag ser framemot att ge mig i kast med en ny bransch och den utmaning som en avtalsrörelse innebär. Att dessutom få vara med och leda och utveckla det dagliga arbetsrättsliga arbetet ska bli spännande, säger Anders Canemyr.

Kontakt

Marie Söderqvist, vd Livsmedelsföretagen, tel: +46(0)70-724 09 71
Anders Canemyr, tel: +46(0)70-640 72 27