Livsmedelsföretagen söker en chef till Näringspolitiska avdelningen

Tjänsten består i att leda Livsmedelsföretagens näringspolitiska avdelning med fokus på områdena Forskning och Utveckling, Hållbarhet och Hälsa samt Export. Som näringspolitisk chef kommer du att ha en central roll i att leda och utforma organisationens verksamhet. Sista ansökningsdag är den 20 april men tjänsten kan tillsättas innan dess.

Livsmedelsföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsindustrin i Sverige, och en spännande arbetsplats inom kommunikation, politik och påverkan samt arbetsrätt och förhandling. Vi verkar för att livsmedelsindustrin i Sverige ska karaktäriseras av högt anseende och mångfald samt ha god tillväxt, lönsamhet och konkurrensförmåga. Livsmedelsföretagen består av cirka 800 medlemsföretag som sysselsätter närmare 50 000 personer och tillsammans utgör Sveriges fjärde största industrigren sett till omsättningen.

Om uppdraget

Vill du vara med i en bransch som finns i alla människors vardag, varje dag?

Tjänsten består i att vara ytterst ansvarig för public affairs-arbetet för Livsmedelsföretagen. Du leder den näringspolitiska avdelning som i dagsläget består av 8 medarbetare inom bland annat livsmedels- och industripolitik, kompetensförsörjning, hållbar utveckling, nutrition samt livsmedelslagstiftning och märkning. Avdelningen arbetar för att uppnå de mål som Livsmedelsföretagens styrelse satt upp inom organisationens prioriterade områden Forskning och Innovation, Hållbarhet och Hälsa samt Export. Avdelningens arbete består både av strategiskt påverkansarbete och av rådgivning och stöd till medlemsföretagen. Det kräver långsiktigt arbete och relationsbyggande men också snabba fokuserade insatser inom ett område.

Det är positivt om du har erfarenhet från livsmedelsbranschen, men det är inget krav.

Klicka här för mer information om tjänsten och ansökan.

Intresserad av tjänsten?

Den här rekryteringen sköts av Signpost. Om du har frågor, vänligen kontakta rekryteringskonsult Stina Nord på tel. 073-654 52 57 eller Cecilia Nässlander på tel. 073- 661 09 04.

Sista ansökningsdag är den 20 april, men återkom gärna med din ansökan snarast då intervjuer och urval kommer att ske löpande.