Livsmedelsföretagens hemkunskapspodd Feeder vinnare i Swedish Learning Awards

Livsmedelsföretagens podcast för hem- och konsumentkunskap vann i kategorin Årets Podd med motiveringen ”en engagerande och utbildande ögonöppnare som tar upp små och stora frågor om mat och dryck”. Podden är ett nytt sorts läromedel för hem- och konsumentkunskap i årskurs 7–9 utvecklat i nära samarbete med lärare och elever.

Swedish Learning Awards syftar till att rikta strålkastarna mot Sveriges bästa utbildningsköpare, lösningar och leverantörer. Tävlingen ska ”föra den svenska utbildningsbranschen framåt när det gäller genomslagskraft, idéhöjd, kvalitet och teknik”. Vinnarna i tävlingen presenterades på en gala i Stockholm den 20 september.

Motiveringen i sin helhet lyder som följer: ”En engagerande och utbildande ögonöppnare som tar upp små och stora frågor om mat och dryck. Med hjälp av experter och kloka gäster rätar podden ut vanliga frågetecken, slår hål på seglivade myter och undersöker matens roll i hemmet och samhället. Explorativa övningar kopplat till lärarhandledning i ett ekosystem av kanaler ger extra krydda på moset och levererar aha-upplevelser, skapar förståelse och bygger förmåga. Lättillgängligt, omfattande, målgruppsanpassat och utifrån läroplan.”

– Feeder har redan tidigare fått ett jättefint mottagande både från lärare och elever, och utmärkelsen från Swedish Learning Awards är en bekräftelse på att vi har tagit fram ett läromedel som verkligen gör nytta. Precis som det står i motiveringen tar podden upp både små och stora frågor och ibland tar vi även upp frågor som kan vara svåra att tala om men som vi vet berör många unga. Vi hoppas att Feeder kan fortsätta bidra till givande diskussioner i klassrummen och till att öka kunskapen om livsmedel och matproduktion, säger Jimmy Sandell, kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen.

Feeder – en hemkunskapspodd är ett nytt sorts läromedel för hem- och konsumentkunskap i årskurs 7–9. För att podden ska passa in i skolans läroplan har Livsmedelsföretagen utvecklat den i samarbete med både lärare och elever. Varje avsnitt kommer med en komplett lärarhandledning som läggs upp på hemkunskapspodden.se. De 16 avsnitt som har producerats hitintills handlar om allt från matsvinn, energidrycker och tillsatser till ätstörningar, skolmat och livsmedelslagar.

För mer information

Jimmy Sandell

Kommunikations- och näringspolitisk chef
Skicka e-post till Jimmy
08-762 65 02, 073-355 06 07