Livsmedelspriset 2022 går till Svenskmärkning AB

Svenskmärkning AB har tilldelats Livsmedelspriset 2022 – Livsmedel i fokus pris för inspirerande initiativ för att öka livsmedelsnäringens utveckling. Bakom Svenskmärkning AB står Livsmedelsföretagen, LRF och Svensk Dagligvaruhandel.

Från Sverige-märkningen vinner Livsmedelspriset 2022 för att på kort tid ha gjort det enkelt för konsumenter att göra ett medvetet val av svenskproducerade råvaror, livsmedel och växter. Kriterierna är: Odlat, fött och uppfött, förädlat, förpackat och kontrollerat i Sverige. Bakom Svenskmärkning AB står hela den svenska livsmedelskedjan.

– Genom Från Sverige-märkningen samarbetar hela livsmedelsbranschen för att utveckla och stärka den svenska livsmedelsproduktionen, öka försörjningsförmågan och säkra produktionen och jobben för framtiden. Från Sverige-märkningen har om möjligt blivit ännu viktigare under pandemiåren och under de oroliga tider som nu råder i världen. Som en av initiativtagarna till Från Sverige är vi oerhört stolta och glada över att märkningen belönas med en så prestigefylld utmärkelse, säger Björn Hellman, vd på Livsmedelsföretagen.

Livsmedelspriset delades ut under banketten den 8 september i samband med Livsmedelsdagarna i Tylösand.

Livsmedel i fokus delar sedan 1964 årligen ut Livsmedelspriset till personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för, att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling.

För ytterligare information

Cecilia Öster verksamhetsledare Livsmedel i fokus, 070-606 70 45,

Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning AB, tel 0709-65 27 71

Kontaktperson på Livsmedelsföretagen

Björn Hellman

VD
Skicka e-post till Björn
08-762 65 01, 070-934 90 15