Möt oss i Almedalen
Livsmedelsföretagen finns på plats i Almedalen och precis som förra året är vi tillsammans med övriga organisationer i industrin på vår gemensamma mötesplats, Industriområdet, vid Sankt Pers ruin. Här har vi samlat alla seminarier som är intressanta för dig som är intresserad av eller arbetar med livsmedelsrelaterade frågor.
![](https://www.livsmedelsforetagen.se/app/uploads/2015/06/s1-almedalen-.jpg)
Kalendarium
Livsmedelsföretagen i Almedalen
Seminarium
Behövs bemanningsföretag inom industrin?
IKEM – Innovations- och kemiindustrierna, Livsmedelsföretagen
28/6 2015, 17:00 – 18:00 S:t Hansgatan 11, ”Industriområdet”
Seminarium
Ska vi tillåta att vårt svenska snus blir en slagpåse för Bryssel?
Livsmedelsföretagen, Livsmedelsarbetareförbundet
30/6 2015 15:00 – 16:30
Gotlands Kafferosteri, Adelsgatan 38
Seminarium
Logistik i världsklass med färre lastbilar
Skogsindustrierna; Livsmedelsföretagen; Jernkontoret; SveMin; SLA; TMF
1/7 2015, 08:00 – 09:00 S:t Hansgatan 11, ”Industriområdet”
Våra medlemmars seminarier
Seminarium
Nu blir det andra bullar – så kan vi bidra till en mer hållbar livsmedelskonsumtion
Lantmännen
29/6 2015, 14:00 – 15:30 Länsstyrelsens nedre trädgård, Korsgatan 4,
Seminarium
Livsmedelsmärkningar – vem i hela världen kan man lita på?
Löfbergs
29/6 2015, 16:00 – 16:45 Almedalens Hotell, Strandvägen 8
Seminarium
Resan mot uthållig försörjning – vem gör vad?
Polarbröd
30/6 2015, 07:45 – 10:00 Volters Gränd 8
Seminarium
Är ekologiskt enda vägen till hållbara måltider?
Offentliga Affärer; Fazer Sverige
30/6 2015, 11:00 – 12:00 Strandvägen 4, ”Offentliga Affärers tält vid Wisby Strand Congress & Event”
Seminarium
Så skapar vi en hållbar livsmedelskedja
Löfbergs; WWF
30/6 2015, 15:30 – 16:00 Cramérgatan, H307, ”Löfbergs kaffebil”
Seminarium
Vad krävs för att öka exporten av jordbruksvaror och livsmedel?
Lantmännen
30/6 2015, 15:30 – 16:30 Mellangatan 7
Seminarium
Det svenska köttets framtid – växande exportmöjlighet eller nationell nischprodukt?
HKScan
1/7 2015, 10:30 – 11:30 Gotlands museum, Sävesalen, Mellangatan 19
Andra matrelaterade seminarier under veckan
Seminarium
Industrin är avgörande för vår välfärd
Industrin tar matchen
29/6 2015, 12:00 – 12:30 S:t Hansgatan 11, ”Industriområdet”
Seminarium
Konsumenternas krav på maten – kan de mötas med forskning och innovation? Exemplet Grythyttan
Örebro universitet
29/6 2015, 15:30 – 18:30 Wisby Strand Congress & Event, Donnersgatan 2, ”Lokalerna Lye och Lounge”
Seminarium
Hur minska matsvinnet och öka resurseffektiviteten?
Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien IVA
29/6 2015, 16:00 – 18:30 Swedavias Gate Almedalen, Clarion Hotel Wisbys parkering, Strandgatan
Seminarium
Fula frukter på matbordet
Konsumentföreningen Stockholm
30/6 2015, 08:00 – 10:00 Wisby Strand Congress & Event, Donnersgatan 2, ”Viklau”
Seminarium
Framtidens butik – så kan den se ut
Svensk Handel
30/6 2015, 09:00 – 17:00 Handelns hus, Strandgatan 10,
Seminarium
Vilken roll spelar barns mat för den vuxnes liv?
Läkartidningen
30/6 2015, 09:00 – 10:00 Strandvägen, H542, ”Läkartidningens tält”
Seminarium
Sverige saknar försörjningsberedskap
Civilförsvarsförbundet
30/6 2015, 10:30 – 11:15 S:t Hansgatan 11
Seminarium
Forskning i samverkan för konkurrenskraftig industri
Industrirådet
30/6 2015 10:45 – 11:45, S:t Hansgatan 18F/Trappgränd, ”Industriområdet”
Seminarium
Livsmedelsstrategi och konsumentmakt
LRF
30/6 2015, 12:00 – 13:00 Mellangatan 9
Seminarium
Är den offentliga måltiden hållbar för framtiden?
Offentliga Affärer; Dining Development
30/6 2015, 12:10 – 12:40 Strandvägen 4, ”Offentliga Affärers tält vid Wisby Strand Congress & Event”
Seminarium
Hållbart och hälsosamt – ska offentlig gastronomi ta täten?
Livsmedelsverket; Dietisternas Riksförbund; Landstinget Sörmland; Landstinget i Kalmar län; Kost & Näring; Sjukhusläkarna
30/6 2015, 13:00 – 14:00 S:t Hans Café, S:t Hansplan 2, ”Hälsodalen”
Seminarium
Lönsamt företagande inom livsmedelsproduktion – en möjlighet i framtiden?
LRF Konsult
30/6 2015, 13:00 – 14:00 Mellangatan 9, ”Mellangatan 7”
Seminarium
Offentliga måltider – en resurs med outnyttjad potential?
Livsmedelsverket; Dietisternas Riksförbund; Landstinget Sörmland; Landstinget i Kalmar län; Kost & Näring; Sjukhusläkarna
30/6 2015, 14:00 – 15:30 S:t Hans Café, S:t Hansplan 2, ”Hälsodalen”
Heta stolen
Hur länge räcker maten i Sverige? Måste vi importera?
Sparbankerna; Sparbankernas Riksförbund
30/6 2015, 14:00 – 14:15 Hamnplan, H239, ”Sparbankernas tält”
Seminarium
Vegetarisk mat – bra eller dåligt för barnen?
Läkartidningen
30/6 2015, 14:30 – 15:30 Strandvägen, H542, ”Läkartidningens tält”
Seminarium
Vilka är de mest aktuella frågorna angående djuren i livsmedelsindustrin?
Djurens Rätt; Svensk mat- och miljöinformation
30/6 2015, 15:00 – 16:45 Uppsala universitet, Campus Gotland, Cramérgatan 3, ”Sal E30”
Seminarium
Från utskälld till utsökt offentlig mat – hur svårt kan det vara?
Livsmedelsverket; Sjukhusläkarna; Landstinget i Kalmar län; Kost & Näring; Landstinget Sörmland; Dietisternas Riksförbund
30/6 2015, 15:30 – 16:30 S:t Hans Café, S:t Hansplan 2, ”Hälsodalen”
Seminarium
Nya livsmedelskontroller – för ökad enhetlighet
Svensk Dagligvaruhandel
30/6 2015, 16:30 – 17:30 Strandgatan 1, ”Handelns Hus, Strandgatan 10”
Seminarium
Svensk livsmedelstrategi med omtanke om människor, djur och natur
Vi Konsumenter; Djurskyddet Sverige; World Animal Protection
1/7 2015, 08:00 – 10:00 Björkanderska, Skeppsbron 24, ”Högskolan sal F14”
Mötesplats
Framtidens butik – så kan den se ut
Svensk Handel
1/7 2015, 09:00 – 17:00 Handelns hus, Strandgatan 10
Seminarium
Hur stödjer vi den svenska produktionen av livsmedel?
Martin & Servera
1/7 2015, 09:00 – 10:00 Hästgatan 12
Seminarium
Ett svenskt lantbruk utan antibiotika – är det möjligt?
Sveriges lantbruksuniversitet
1/7 2015, 10:00 – 12:00 Björkanderska, Skeppsbron 24, ”F14”
Seminarium
Släcka branden eller törsten? Om kemikalier i dricksvatten
Havs- och vattenmyndigheten
1/7 2015, 10:00 – 10:45 Gotlands museum, Strandgatan 14, ”Miljöaktuellt Arena”
Seminarium
Musselodling kan bidra till en hållbar utveckling av Östersjön
Formas; Östersjöveckan
1/7 2015, 11:00 – 11:45 Almedalsbiblioteket, Cramérgatan 5, ”E22”
Heta stolen
Ät dig frisk – om offentlig mat i Landstingen
Sparbankerna; Sparbankernas Riksförbund
1/7 2015, 11:00 – 11:15 Hamnplan, H239, ”Sparbankernas tält”
Seminarium
Möten mellan människa och miljö – vilken kunskap krävs för kloka beslut?
Stockholms universitet
1/7 2015, 14:00 – 17:00 Best Western Strand Hotel, Strandgatan 34, ”Matsalen”
Seminarium
Hur skapar vi ett klimatsmart jordbruk?
Ekobanken; Trialog Tankesmedja
1/7 2015, 14:30 – 15:45 Uppsala universitet, Campus Gotland, Cramérgatan 3, ”Sal D20”
Seminarium
Morgondagens mat – insekter?
Forskningsrådet Formas
1/7 2015, 16:00 – 16:45 Gotlands museum, Strandgatan 14, ”Miljöaktuellt Arena”
Seminarium
Den svenska mjölkkrisen – ska korna betala priset?
Djurens Rätt
1/7 2015, 16:00 – 17:45 Uppsala universitet, Campus Gotland, Cramérgatan 3, ”Sal B23”
Seminarium
En nationell livsmedelsstrategi – hur kan lokala och regionala strategier bidra?
Västra Götalandsregionen; Västsvenska arenan
2/7 2015, 09:00 – 10:00 Uppsala universitet, Campus Gotland, Cramérgatan 3, ”Sal E35”
Seminarium
Makthavare som inte uppfattas som makthavare – vad händer om medierna inte tar sin roll?
IKEM – Innovations- och kemiindustrierna; Livsmedelsföretagen
2/7 2015, 09:30 – 10:30 S:t Hansgatan 11, ”Industriområdet”
Seminarium
Ger märkningen ett mervärde? Om certifiering och märkning av livsmedel
Intertek
2/7 2015, 10:00 – 11:00 Gotlands museum, Strandgatan 14, ”Miljöaktuellt Arena”
Seminarium
Matsvinn – svinstort eller försvinnande? Hur vinner vi på mindre svinn?
Sparbankerna; Sparbankernas Riksförbund
2/7 2015, 12:00 – 13:00 Strandgatan 17 i trädgården
Seminarium
Pollinerande insekter är centrala för vår överlevnad
Bee Urban
2/7 2015, 14:00 – 16:00 Biograf Roxy, Adelsgatan 39,
Seminarium
Hur mycket sötsaker tål våra barn?
Almedalsbiblioteket; Natur & Kultur
3/7 2015, 20:00 – 21:00 Almedalsbiblioteket, Cramérgatan 5, ”Foajén”