Och Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen 2018 är…

Kombucha-tillverkaren Roots of Malmö har utsetts till Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen 2018. Det prestigefyllda priset delades ut av Anders Canemyr, tf vd Livsmedelsföretagen, på White Guide-galan den 5 mars i Stockholms stadshus. Bakom priset står Livsmedelsföretagen och White Guide.

Priset Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen delas ut till en livsmedelsproducent som presterat en viktig innovation när det gäller smak och upplevd kvalitet och därmed bidragit till gastronomins utveckling och spridning – antingen under året som gått eller under en längre tid, utan att det uppmärksammats efter förtjänst. Årets vinnare är Roots of Malmö som tillverkar och säljer drycken kombucha, som i grunden är fermenterat té.

– Det var ett stort nöje att få dela ut priset Årets smakutvecklare till Roots of Malmö. Det är helt uppenbart att det är ett passionerat gäng som verkligen älskar sin produkt och drivs av att få utveckla nya spännande och utmanande smaker. Jag ser fram emot att följa deras fortsatta resa och framgångar, säger Anders Canemyr, tf vd Livsmedelsföretagen.

Juryns motivering

För att med inspiration från en mångtusenårig tradition av fermenterade tedrycker ha skapat en bubblande törstsläckare packad med nyttigheter och präglad av nyskapande smaksättningar från naturens skafferi.”

Färsk Feeder-intervju med Roots of Malmö

Livsmedelsföretagens podcast Feeder var på plats på prisutdelningen och fick en intervju med Matthias Lehner, en av grundarna av Roots of Malmö. Här kan du lyssna på intervjun där Matthias bl a berättar om deras stora passion för nya smaker, det växande intresset för fermenterade livsmedel och hur det är att starta igång ett livsmedelsföretag i Sverige.

White Guides tidning White PAPER har också gjort en intervju med Roots of Malmö som du kan läsa här.

Fakta om priset

Bakom priset Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen står Livsmedelsföretagen och White Guide.Tidigare år har priset tilldelats Findus (2014), Wapnö Gård (2015), Scandinavian Organics (2016) och Sorunda Korvfabrik (2017). 

För mer information

Mikael Mölstad, White Guide, tel. 070-727 2122 eller mikael.molstad@whiteguide.se

Matthias Lehner, Roots of Malmö, tel. 073-268 1551 eller matthias@rootskombucha.se