Polarbröds återuppbyggda fabrik högtidligen invigd

Tisdagen den 10 maj 2022 återinvigdes Polarbröds fabrik i Älvsbyn av Kronprinsessan Victoria vid en högtidlig ceremoni – 625 dagar efter den förödande branden som totalförstörde anläggningen.

Kronprinsessan avtäcker Polarbrödsskylten i samband med invigningen av Polarbröds nya fabrik

Redan dagen efter den förödande branden i Polarbröds bageri i augusti 2020 fattade ägarfamiljen beslut om att bygga upp bageriet igen. I början av året kunde man återigen känna doften av nybakt bröd i Älvsbyn och i dag kunde bageriet invigas till glädje för ett helt samhälle. Polarbrödkoncernens VD Karin Bodin var både stolt, glad och lite rörd:

– Nu är vi är äntligen tillbaka. Det känns helt fantastiskt. Vi är ett familjeföretag med rötter i Älvsbyn sedan 1879. Därför är den här dagen och platsen så viktig för oss. Vi vill se bygden växa och bidra till att människor kan välja att stanna kvar eller flytta hit för att leva och utvecklas här, säger Karin Bodin, koncern-vd för Polarbröd och fortsätter:

– Det finns knappt ord för att beskriva vår tacksamhet för det imponerande arbete våra medarbetare och samarbetspartners har gjort under den här tiden – i Älvsbyn men också vid vårt andra bageri i Bredbyn. Vi är också glada för det stöd vi fått från andra bagerier som under ett drygt år hjälpte oss att baka.

Polarbröds koncern-vd Karin Bodin

Livsmedelsföretagens vd Björn Hellman och förhandlingschef Henrik van Rijswijk fanns på plats bland de inbjudna för att gratulera. 

– Livsmedelsföretagen vill varmt gratulera vårt medlemsföretag Polarbröd till en mycket fin ny anläggning och det effektiva återuppbyggnadsarbetet som gjorts i Älvsbyn. Det framgångsrika arbetet är mycket betydelsefullt för svensk livsmedelsindustri i allmänhet och bagerinäringen i synnerhet, kommenterade Björn Hellman.

Polarbröds HR-chef Ulrika Lundgren och Livsmedelsföretagens vd Björn Hellman

Det nya bageriet i Älvsbyn har varit i full produktion sedan februari i år och bröd som är bakat i Älvsbyn finns sedan en tid tillbaka i butikshyllorna.