Senaste nytt
Få som söker unik livsmedelsutbildning trots lysande karriärutsikter
LTH erbjuder som enda lärosäte i Sverige en kandidatutbildning i livsmedelsteknik. Karriärutsikterna efter examen är lysande och behovet av livsmedelstekniker är stort, men efter pandemin har antalet sökande minskat. LTH vill vända den negativa trenden genom att göra det lättare att komma in och genom att uppmuntra företagen att berätta om utbildningen.
Nya EU-regler om skyddade beteckningar vållar rubriker men går ännu inte att följa
I slutet av augusti förbjöd Laholms kommun vidare försäljning av Gårdschips med parmesan, med hänvisning till nya EU-regler om skyddade beteckningar. Kommunen backade sedan från beslutet och Livsmedelsverket har klargjort att det i dagsläget inte är möjligt för företag att följa de nya reglerna som kom tidigare i år. Frågan är relevant för flera svenska företag, så här reder vi ut vad som gäller och vad man som företag bör känna till.
Framgångsrik exportsatsning i Singapore
Som ett led i Livsmedelsföretagens satsning på ökad export av svensk mat och dryck så genomförs just nu en exportresa till Singapore, i samarbete med Business Sweden. Bland företagen som deltar märks bland annat Olle Svenssons Partiaffär, High Coast Whisky och The Green Dairy, och från Livsmedelsföretagen deltar vd Björn Hellman.