Scandinavian Organics är Årets smakutvecklare i Livsmedelsbranschen 2016

Scandinavian Organics har utsetts till Årets smakutvecklare i Livsmedelsbranschen 2016. Det prestigefyllda priset mottogs av Scandinavian Organics VD Nils Wetterlind på White Guide-galan på måndagseftermiddagen. Bakom smakpriset står Livsmedelsföretagen och White Guide.

Juryns motivering:
Scandinavian Organics Årets Smakutvecklare 2016
”För att ha bevisat att slakterispill är en fantastisk råvara, genom att tillvarata restprodukter som ben, skrov och köttslamsor och förädla dessa till rika smakupplevelser som kan njutas som buljonger, fonder eller färdiglagat. Efter sina pionjärinsatser med ekologiska värphöns har Scandinavian Organics nu expanderat till grönsaker och nötkött och från smaksättare i köket till drick- och ätfärdigt: Grab & Enjoy. Hållbart hela vägen.”

Fakta om priset
Priset Årets smakutvecklare i Livsmedelsbranschen delas ut till en livsmedelsproducent som presterat en viktig innovation när det gäller smak och upplevd kvalitet och därmed bidragit till gastronomins utveckling och spridning – antingen under året som gått eller under längre tid, utan att det uppmärksammats efter förtjänst. Priset instiftades 2014 och delades då ut till Findus. 2015 gick priset till Wapnö Gårdsmejeri. Bakom smakpriset står Livsmedelsföretagen och White Guide.