Se alla filmerna från Matdagen 2018!

Årets Matdagen gick av stapeln den 3 maj på Moderna Museet i Stockholm, och temat för dagen var ”Så kan Sverige bli världens bästa matland”. Titta på intervjuer med näringsminister Mikael Damberg, vår nye vd Björn Hellman, Årets Livsmedelsexportör The Absolut Company, och fler!


Matdagen är Livsmedelsföretagens årliga branschevemenang där vi bjuder in våra medlemsföretag och alla andra med ett intresse för Sveriges fjärde största industrigren. Vårt filmteam var på plats för att dokumentera dagen och intervjua några av alla de spännande talare och gäster som var där.

MATVALET 2018: DAMBERG, YNGWE OCH FJELLNER

Hur vill våra politiker skapa förutsättningar för att Sverige ska kunna bli ett matland i världsklass? På Matdagen fick näringsminister Mikael Damberg (S), riksdagsledamoten Kristina Yngwe (C) och EU-parlamentarikern Christofer Fjellner (M) chansen att förklara varför just deras partier och politik är bäst för industrin. Vi fångade dem precis efter debatten och frågade lite mer om Matdagen och deras syn på livsmedelsindustrin.

ÅRETS LIVSMEDELSEXPORTÖR 2018: THE ABSOLUT COMPANY

För tjugonde året i rad belönade Livsmedelsföretagen, Näringsdepartementet och Business Sweden ett svenskt livsmedelsföretag som tagit steget ut i världen och lyckats med sin export, och därmed bidragit till att sätta matlandet Sverige på kartan. Och årets vinnare, The Absolut Company, var synnerligen värd priset. Vi fick en pratstund med Absoluts mycket lyckliga kommunikationschef Paula Eriksson.

FÖRSTA DAGEN PÅ JOBBET: LIVSMEDELSFÖRETAGENS NYE VD BJÖRN HELLMAN

Vår splitternya vd Björn hade knappt hunnit provsitta sin kontorsstol innan det var dags att träffa 300 förväntansfulla Matdagen-gäster. Vi frågade Björn om hur han upplevde sin Matdagen-premiär och vad han tycker att svensk livsmedelsindustri ska satsa på framöver.

SÅ VAR MATDAGEN 2018

Ja, vad ska man säga? Matdagen var alldeles… alldeles underbar! 300+ gäster från hela livsmedelsbranschen fick lyssna på spännande föredrag, lära sig en massa nytt, inspireras av oanade möjligheter, träffa nya och gamla vänner och äta fantastiskt god mat. En bra dag för branschen och för industrin helt enkelt.