Sofia Dalén ersätter Edvin Törnblom som programledare för Halloj kylskåpet

Vilka är svenskarnas favoritchips? Hur smakar en glass innan den blivit nedfryst? Varför luktar det som det gör när man öppnar en påse köttbullar? Allt detta och mycket mer reder Sofia Dalén ut i säsong 3 av Livsmedelsföretagens succéserie Halloj kylskåpet. I första avsnittet, som släpptes den 5 juni, tittar Sofia in i Edward Bloms många kylskåp och träffar glassexperterna på Sia Glass.

Sofia besöker Sia Glass och hemma hos Edward Blom

Här kan du se första avsnittet av säsong 3!

I säsong tre av Halloj kylskåpet tar Sofia Dalén, känd från bland annat sin egen Youtube-serie ”Paradrätten” och ”Bäst i test” på SVT, över som programledare. I fem avsnitt kommer Sofia titta in i kända svenskars kylskåp och ta reda på hur några av våra mest älskade livsmedel tillverkas. I första avsnittet åker Sofia hem till gastronomen och kulturhistorikern Edward Blom, och därifrån reser hon till Sia Glass i Slöinge för att lära sig allt om glass och glasstillverkning.

– Efter två år med restriktioner och besöksförbud var det väldigt roligt att visa upp vår fantastiska glassfabrik och kunna ge en inblick i hur man producerar glass och vad vi värdesätter i processen gällande smak och hållbarhet, säger Dan Bengtsson, marknads- och innovationschef på Sia Glass.

Halloj kylskåpet produceras av bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen som företräder 800 svenska producenter av mat och dryck. I säsong 1 och 2 fick tittarna följa med programledaren Edvin Törnblom när han undersökte sina influencervänners kylskåp och besökte små och stora livsmedelsföretag runtom i Sverige. Första säsongen hade närmare 300 000 visningar och säsong 2 har hitintills över 645 000 visningar.

– Edvin var med och sjösatte Halloj kylskåpet och han gjorde en storartad programledarinsats. Att Sofia nu tar över uppdraget att ta med tittarna land och rike runt för att besöka våra fantastiska livsmedelsföretag känns helt rätt. Framgången med första och andra säsongen visar att det finns ett stort intresse att få se hur ens favoritprodukter tillverkas. Förhoppningsvis blir tittarna även sugna på en karriär inom livsmedelsindustrin. Varför inte som glassmaksutvecklare eller koppningsmästare på ett kafferosteri? säger Jimmy Sandell, kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen.

Sofia hemma hos Edward Blom för inspelning av Halloj kylskåpet

Varje avsnitt av Halloj kylskåpet inleds med att Sofia åker hem till en känd svensk och tar reda på vad de har i sina kylskåp. I samtalen uppstår en fråga om livsmedel som Sofia bestämmer sig för att reda ut med hjälp av Livsmedelsföretagens medlemsföretag. I säsong 3 av Halloj kylskåpet besöker Sofia Sia Glass, Estrella, HKScan, Löfbergs och Coca-Cola, och hon åker hem till Edward Blom, Viktor Frisk, Filip Dikmen, Karolina Widerström och Hannah Widell. Avsnitten släpps varje söndag kl. 10.00 med start den 5 juni, du hittar första avsnittet här!

Om Sofia Dalén

Sofia Dalén jobbar som programledare i radio & tv, har podden Widerström Dalén och älskar att jobba med humor. I sin egen Youtube-serie Paradrätten träffar Sofia kända svenskar och lagar deras paradrätt. Hon har tidigare varit programledare för Grammisgalan, P3 Star, Melodifestivalen Online och i youtube-serien P3 Star Hänger. På Instagram gör Sofia sketcher med karaktärer som sångpedagogen Hjördis, Småbarnsmamman och Stockholmstjejen Vendela.