Ukrainas ambassadör: ”Era goda gärningar hjälper oss att vinna kriget”

Ukraina har ett stort behov av mat och dryck, och svenska livsmedelsföretag kan donera livsmedel via Stockfiller. Ukrainas ambassadör har spelat in ett meddelande som du kan ta del av här och i artikeln hittar du även mer information om hur ditt företag kan bidra.

Ukrainas ambassadör till Sverige Andrii Plakhotniuk

Ukraina är i fredliga tider en stor exportör av råvaror och livsmedel. Efter Rysslands militära angrepp på Ukraina har situationen försämrats radikalt. Nu är behovet av hjälp från andra länder akut och bristen på färdiga livsmedel kommer sannolikt att bli långvarig.

Ukrainas ambassadör till Sverige, Andrii Plakhotniuk, har spelat in ett särskilt meddelande där han tackar svenska livsmedelsproducenter och vädjar om ytterligare stöd till det hårt utsatta ukrainska folket:

Stort behov av mat och dryck

För att få mer information om hur svenska livsmedelsföretag kan bistå Ukraina besökte Rasmus Bäckström, exportansvarig på Livsmedelsföretagen, och Patrik Strömer, ansvarig för krisberedskap, Ukrainas ambassad i Sverige. På ambassaden var det ambassadör Plakhotniuk och andresekreterare Inna Zholtkevych som representerade Ukraina.

Ambassadören förklarade att med delar av territoriet under rysk kontroll och byar och städer avskurna från den vanliga försörjningen finns ett stort behov av mat, dryck och andra förnödenheter. Det som behövs är mat med lång hållbarhet som inte kräver kylförvaring, främst:

  • Konserver med fisk, kött eller bönor/linser
  • Pasta och ris
  • Vatten, energidrycker, andra buteljerade drycker
  • Knäckebröd, tunnbröd, skorpor och motsvarande
  • Chokladkakor/chokladbitar
  • Sylt, russin, jordnötssmör, torkad frukt

Så donerar företaget via Stockfiller

Tills vidare är det donationer i volymer om minst en lastpall som gäller. Över 180 ton livsmedel har redan donerats och kommit behövande till del via Stockfiller.

Mer info hittar du här: https://www.stockfiller.com/help/