Vad sägs om att jobba med det här gänget? Bli vår nästa arbetsmiljöexpert eller arbetsrättsjurist

Vill du jobba med mat och dryck, företräda Sveriges tredje största industrigren och få oerhört trevliga kollegor? Om svaret är ja finns det just nu två lediga tjänster hos oss på Livsmedelsföretagen: en som arbetsmiljöexpert/jurist och en som arbetsrättsjurist. Sök själv eller tipsa vänner och kollegor!

Dina blivande kollegor på Livsmedelsföretagen?

ARBETSMILJÖEXPERT / ARBETSMILJÖJURIST

Tycker du att det är intressant med mat och dryck? Om du dessutom har erfarenhet av arbetsmiljöfrågor och arbetsrätt och vill arbeta inom den arbetsgivare- och branschorganisation som företräder Sveriges tredje största industrigren så kan det här vara tillfället för dig.

Livsmedelsföretagen är arbetsgivare- och branschorganisation för Sveriges livsmedelsproducenter. Vi är en del av Föreningen Svenskt Näringsliv och har kontor i Näringslivets Hus på Storgatan i Stockholm och verkar över hela landet.

Branschen gör en stor satsning på komma tillrätta med olyckor och höga sjuktal på arbetsplatserna, liksom att forma kollektivavtal och regelverk på ett sätt som utvecklar och stimulerar både arbetsgivare och arbetstagare. Vi söker därför dig som är en driven projektledare och arbetsmiljöexpert och som kan driva utvecklingsprojekt kring branschövergripande frågor inom hela arbetsmiljöområdet. En viktig del kommer också att samverka med olika fackliga motparter, andra arbetsgivareförbund och att företräda branschen i forskningsprojekt, liksom att svara för rådgivning i arbetsmiljöfrågor till våra medlemsföretag.

Du kommer att ha kontakt med några av Sveriges mest välkända företag inom mat och dryck, liksom med många mindre kända. Rollen passar dig som både vill arbeta självständigt och som ser nyttan av att gemensamt med erfarna kollegor lösa olika problem och driva frågor mot uppsatta mål. Viktigt för oss är att du vill interagera med andra och förstår vikten av långsiktiga relationer. Arbetet är både operativt och strategiskt. Förutom din spetskompetens inom arbetsmiljö är det viktigt att du är kommunikativ och kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift. Ingående kunskaper i arbetsmiljölagstiftningen och andra regelverk inom arbetsmiljöområdet är en självklarhet.

För tjänsten erfordras relevant akademisk utbildning. Har du juristexamen och erfarenhet från arbete inom arbetsrättens område från arbetsgivarförbund, advokatbyrå, domstol eller bolag är det ett plus. Tjänsten kan delvis komma att formas utifrån befattningsinnehavaren och det finns möjligheter att till viss del även få arbeta med andra frågor, såsom förhandlingsarbete och arbetsrätt. Du kommer att få stort förtroende att utföra dina arbetsuppgifter självständigt och vi förväntar oss självklart leverans utifrån det, men din chef finns samtidigt alltid där som stöd när det behövs. Du rapporterar till Livsmedelsföretagens förhandlingschef.

Är du nyfiken, vill veta mer eller skicka in din ansökan direkt?

Kontakta förhandlingschef Henrik van Rijswijk på telefon 08-762 65 40 eller e-post henrik.van.rijswijk@li.se. Ditt intresse för tjänsten behandlas givetvis strikt konfidentiellt.

ARBETSRÄTTSJURIST

Vi på Livsmedelsföretagen förstärker vårt team av arbetsrättsjurister. Vi har nu flera nya medarbetare på väg in i verksamheten, men har fortfarande någon vakans att fylla. Tycker du att det är intressant med mat och dryck? Om du dessutom är jurist/förhandlare och vill arbeta inom den arbetsgivare- och branschorganisation som företräder Sveriges tredje största industrigren så kan det här vara tillfället för dig.

Livsmedelsföretagen är arbetsgivare- och branschorganisation för Sveriges livsmedelsproducenter. Vi är en del av Föreningen Svenskt Näringsliv och har kontor i Näringslivets Hus på Storgatan i Stockholm och verkar över hela landet. På vårt kansli arbetar omkring 25 personer, varav förhandlingsavdelningen består av åtta personer.

Vi har cirka 800 medlemsföretag som representerar alla typer av livsmedelsföretag – små och stora, med såväl svenska som utländska ägare. I medlemsföretagen arbetar närmare 50 000 personer. Livsmedelsföretagen tillvaratar och främjar företagens gemensamma intressen gällande arbetsgivarfrågor och branschspecifika frågor. Förhandlingsavdelningens jurister och förhandlare företräder på sedvanligt sätt medlemsföretagen i deras roll som arbetsgivare med bland annat rådgivning, utbildning, förhandlingshjälp och domstolsprocesser samt tecknar branschens kollektivavtal. Våra fackliga motparter är bland andra Livsmedelsarbetareförbundet, Unionen, Ledarna och Sveriges Ingenjörer.

Som arbetsjurist hos oss kommer du att ha kontakt med några av Sveriges mest välkända företag inom mat och dryck, liksom med många mindre kända. Rollen passar dig som både vill arbeta självständigt och som ser nyttan av att gemensamt med erfarna kollegor lösa olika problem och stringent driva frågor mot uppsatta mål. Viktigt för oss är att du vill interagera med andra och förstår vikten av långsiktiga relationer. Arbetet är både operativt och strategiskt. Förutom din spetskompetens inom arbetsrätt och förhandling är det viktigt att du är kommunikativ och kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift på svenska och engelska.

För tjänsten erfordras juridisk utbildning. Har du erfarenhet från arbete inom arbetsrättens område från arbetsgivarförbund, advokatbyrå, domstol eller bolag är det meriterande. Erfarenheter från kollektivavtalsförhandlingar på riksnivå är ett plus. Du kommer att få stort förtroende att utföra dina arbetsuppgifter självständigt och vi förväntar oss självklart leverans utifrån det, men din chef finns samtidigt alltid där som stöd när det behövs. Du rapporterar till Livsmedelsföretagens förhandlingschef.

Är du nyfiken, vill veta mer eller skicka in din ansökan direkt?

Kontakta förhandlingschef Henrik van Rijswijk på telefon 08-762 65 40 eller e-post henrik.van.rijswijk@li.se. Ditt intresse för tjänsten behandlas givetvis strikt konfidentiellt.

Henrik van Rijswijk

Förhandlingschef
Skicka e-post till Henrik
08-762 65 40, 076-822 65 40