Vem tycker du ska vinna Livsmedelspriset 2022?

För 58:e gången ska det prestigefyllda Livsmedelspriset delas ut och nomineringsperioden pågår till den 24 april. 2021 års vinnare blev Gårdsfisk som fick priset för sin miljövänliga metod att odla fisk. Vem tycker du förtjänar årets pris?

Gårdsfisk, 2021 års vinnare av Livsmedelspriset

Det är nätverket Livsmedel i fokus som sedan 1964 årligen delar ut Livsmedelspriset. Priset tilldelas ”personer, organisationer eller företag som på ett inspirerande och innovativt sätt tagit initiativ till, eller utvecklat förutsättningar för att öka livsmedelsnäringens konkurrenskraft och utveckling”. Så här svarade Jonas Ljungqvist, en av grundarna av Gårdsfisk, på frågan om vad vinsten betydde för dem:

– Allt sådant här är fantastiskt roligt! Det stärker oss som bolag att vi får lov att vara med i de här sammanhangen. Det ger oss positiv uppmärksamhet, och vi tycker det är viktigt att svenska bolag får vara med och spegla sig i glansen.

De tidigare vinnarna av Livsmedelspriset representerar den stora bredden som finns inom den svenska livsmedelsindustrin,  2020 var det Fazer Kvarn i Lidköping som vann med sin nya innovativa produkt Havreris2019 var det Lantmännen som fick Livsmedelspriset för sitt initiativ Lantmännens Växthus, ett utbildningsprogram och en mötesplats som banar vägen för ökad innovation och samverkan inom hela livsmedelskedja.

Så nominerar du

Nomineringsfönstret är öppet till och med den 24 april och du skickar in din nominering via Livsmedelspriset – Livsmedel i fokus.

Utifrån de inkomna nomineringarna kommer juryn – bestående av styrelsen för Livsmedel i fokus – att välja tre finalister som presenteras den 5 maj. Prisutdelning och offentliggörande av vinnaren sker den 8 september under banketten på Livsmedelsdagarna i Tylösand.

Mer information om priset

Kontakta Cecilia Öster, verksamhetsledare Livsmedel i fokus, 070-606 70 45.