Wapnö är Årets smakutvecklare

Wapnö Gårdsmejeri, Halmstad, har utsetts till Årets smakutvecklare i Livsmedelsbranschen 2015. Det prestigefyllda priset mottogs av Wapnös VD Lennart E Bengtsson på White Guide Galan på måndagseftermiddagen. Bakom smakpriset står Livsmedelsföretagen och White Guide.

Juryns motivering:

Wapnö Årets Smakutvecklare 2015
För att de slagit en brygga mellan det bästa av lokal självförsörjning och riksvid potential och ha gett ”gårdsmejeri” en ny innebörd, genom att med gammaldags mejeritradition som bas ha utvecklat ett högprofilerat sortiment av mjölk-, smör- och yoghurtprodukter som bjuder på höga och rena smaker samtidigt som allt är producerat med ansvar i en modern mejerianläggning med stor volymkapacitet.”

Kontakt:
Marie Söderqvist, VD Livsmedelsföretagen, tel: 070-724 09 71
Lennart E Bengtsson, VD Wapnö, tel: 035-2990301, lennart@wapno.se

Fakta om priset
Priset Årets smakutvecklare i Livsmedelsbranschen delas ut till en livsmedelsproducent som presterat en viktig innovation när det gäller smak och upplevd kvalitet och därmed bidragit till gastronomins utveckling och spridning – antingen under året som gått eller under längre tid, utan att det uppmärksammats efter förtjänst. Priset instiftades 2014 och delades då ut till Findus. Bakom smakpriset står Livsmedelsföretagen och White Guide.

Priset delades ut av Livsmedelsföretagens VD, Marie Söderqvist.

Wapnös VD, Lennart E Bengtsson passade på att prata i Livsmedelsföretagens monter för finalisterna. Här med Livsmedelsföretagens kommunikationschef Peter Wannding och Jonas Kandefelt, VD, Nils Oscar Company.

KLS Ugglarps, en av de fyra finalisterna, representerades av Ted Stenshed, försäljningschef (tv) och Jonas Tunestål, VD.

Haupt Lakrits fanns att smaka på till besökarnas glädje.

Liksom Nils Oscars Pale Ale som dracks flitigt.