fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
HÅLLBARHET

Nytt avsnitt av Feeder: Så ska Orkla Foods bli fossilfria senast 2030

Den 24 oktober invigde Orkla Foods Sverige sin fossilfria fabrik i Frödinge, ett viktigt steg mot målet att senast 2030 bli helt fossilfria. Feeder träffar CSR-chefen Agneta Påander för att få reda på vilka de största utmaningarna var, hur Orkla Foods arbetar med andra hållbarhetsfrågor och vilka tips hon har till andra företag som vill ställa om sin produktion.

Orkla Foods Sverige är ett av Sveriges största livsmedelsföretag. Sedan 2014 har de minskat sitt klimatavtryck med 25% och år 2025 ska den siffran vara 60%. Den 24 oktober tog de nästa steg i hållbarhetsarbetet när de invigde sin fossilfria ostkakefabrik i Frödinge. Senast 2030 ska Orkla Foods svenska produktion vara helt fossilfri.

I det här avsnittet av Feeder träffar vi Agneta Påander, CSR-direktör på Orkla Foods Sverige, för att prata om företagets hållbarhetsarbete och satsning på fossilfritt. Agneta berättar bl a om de största utmaningarna i Frödinge, om betydelsen av engagerade medarbetare och sina bästa tips till andra företag som vill göra sin produktion mer klimatsmart.

Lyssna på avsnittet här: http://feederpodcast.libsyn.com/nu-stller-orkla-om-till-fossilfritt#SVkVu2oWh8pVPQoP.99

Fabriken i Frödinge.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.