fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
MAT OCH HÄLSA

Stort intresse för vetenskapsseminarium om mat och hälsa

Den 20 november anordnade Livsmedelsföretagen ett välbesökt seminarium om mat och hälsa. Seminariet riktade sig till journalister och skribenter, och ca 60 personer kom för att lyssna på de tre talarna etnologen Malin Haawind, professor Rikard Landberg och med. dr. Elisabet Rytter.

Malin Haawind pratade om svenskarnas unika förhållningssätt till mat, Rikard Landberg presenterade de senaste rönen inom individanpassad kost och Elisabet Rytter förklarade hur man vetenskapligt ska värdera nya kost- och hälsostudier. Det här var första gången som Livsmedelsföretagen anordnade den här sortens seminarium, och att döma av intresset verkade det vara mycket uppskattat. Vi kommer med stor sannolikhet att anordna fler seminarier med samma upplägg, så stay tuned!

Ca 60 personer var på plats för Livsmedelsföretagens seminarium ”Varför är det så svårt att veta vad jag ska äta?”
Kommunikationschef Jimmy Sandell presenterar en färsk undersökning om svenskarnas syn på mat och hälsa

Här kan du ta del av vår undersökning

Etnologen och författaren Malin Haawind förklarade och analyserade svenskarnas unika förhållningssätt till mat

Här kan du läsa om Malins bok ”Ät din jävel – En bok om matglädje, dödsångest, vitlök och smör”

Professor Rikard Landberg presenterade sin forskning kring individ- och gruppanpassad kost

Här kan du läsa en intervju med Rikard på agfo.se

Med. dr. Elisabet Rytter gav praktiska tips om hur man kan värdera nya studier om kost och hälsa
Seminariet avslutades med en frågestund.

Dokument

Elisabet Rytter Forsknings- och nutritionsansvarig 08-762 65 06

Elisabet är ansvarig för områdena forskning och mat-hälsa (nutrition). Hon är sammankallande för Livsmedelsföretagens FoU-referensgrupp och Nutritionsgruppen med vilka hon driver frågor som finansiering av livsmedelsforskning och livsmedelsindustrins bidrag till goda matvanor. Elisabet är medicine doktor i nutrition, var industridoktorand på institutionen Klinisk Nutrition och Metabolism vid Uppsala universitet och har en bakgrund som FoU-chef i livsmedelsindustrin.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy