Utlysning: I magen och inte i soptunnan 13 april 2023 Jobbar du med livsmedel och har idéer om hur matsvinnet kan minska? Ta då chansen och sök finansiering i Formas utlysning ”I magen och inte i soptunnan” senast den 23 maj.
Anmäl dig till Research and Innovation for Food Security 14 februari 2023 Sätt ett stort kryss för den 15 mars i kalendern! Då arrangerar Food Science Sweden konferensen ”Research and Innovation for Food Security” med fokus på livsmedelsförsörjning och behovet av samarbete mellan akademi och andra samhällsaktörer för att stärka beredskapen.
Förstudie beviljad för ”BioImpact – ett cirkulärt och biobaserat samhälle” 9 februari 2023 Livsmedelsföretagen, Skogsindustrierna, IKEM, TEKO och LRF fick i början av veckan det glädjande beskedet att vår ansökan beviljats att i en förstudie jobba för ett gemensamt Impact Innovation-program; BioImpact – ett cirkulärt och biobaserat samhälle.
Nytt nummer av Framtidens hållbara matsystem 1 juli 2022 Vad har en politisk färdplan, FoodDrinkEurope, CRISPR, en finsk försvarsminister, proteinvågor, en docent i livsmedelsteknik och LRF:s vd Anna Karin Hatt gemensamt? De är alla med i den fjärde utgåvan av hållbarhetsmagasinet Framtidens hållbara matsystem som nu finns att läsa digitalt och kostnadsfritt.
Åtta reformer (och en minister) för en konkurrens- och motståndskraftig livsmedelsindustri 27 juni 2022 Sveriges livsmedelsindustri har aldrig stått inför fler och svårare utmaningar, samtidigt som behovet av en robust livsmedelsförsörjning är större än någonsin. Inför valrörelsen lanserar Livsmedelsföretagen en färdplan för hur politiken – och en ny ministerpost – kan bidra till att framtidssäkra den svenska produktionen av livsmedel.
Vinnova: Det behövs ett nytt recept för matsystemet 2 juni 2022 Vill ni vara en länk i kedjan som drar matsystemet i en mer hållbar riktning? Nu öppnar möjligheten att vara med i Vinnovas nya insats där målmedvetna och kreativa aktörer mobiliseras för att åstadkomma en transformation av livsmedelsområdet. I fokus för satsningen är fem spetsområden med potential att radikalt förbättra matsystemet. Låter det intressant? Läs mer och ta del av erbjudandet.
Informationsmöte om Formas utlysning för smak och sensorik 17 mars 2022 Den 24 mars öppnar Formas en ny utlysning för forskning, utveckling och tillämpning om smak och sensoriska upplevelser av svenska livsmedel. För den som vill veta mer om utlysningen och få inspiration av hur andra företag arbetar med smak och sensorik anordnar Sweden Food Arena ett webbinarium den 28 mars. Anmäl dig idag!
Anmäl dig till Data Driven Food Research & Innovation 25 februari 2022 Sätt ett stort kryss för den 15 mars i kalendern. Då arrangerar nämligen Food Science Sweden den digitala konferensen ”Data Driven Food Research and Innovation”.
Innovatörer av havrebaserade livsmedel tilldelas Polhemspriset 3 december 2021 Rickard Öste och Angeliki Triantafyllou har genom sina havrebaserade livsmedel lagt grunden till livsmedelskoncernen Oatly, och visat hur livsmedelsinnovationer kan spridas i världen. Nu belönas de av Sveriges Ingenjörer med landets finaste tekniska utmärkelse och en prissumma på 250 000 kronor.
Inbjudan: Nationell konferens om livsmedelsstrategin – 7 december 24 november 2021 “Tillsammans når vi målen i den svenska Livsmedelsstrategin: Innovation för utveckling och omställning” är årets tema för den nationella konferensen om livsmedelsstrategin som genomförs digitalt tisdag 7 december kl 9-12. Arrangörer är Tillväxtverket, Vinnova och Jordbruksverket.
Utbildningar och medel att söka för dig som vill automatisera 23 september 2021 Att investera inom digitalisering och automation är ett smart och effektivt sätt för att stärka lönsamhet, konkurrenskraft och bidra till hållbarhetsmålen. Sweden Food Arena har sammanställt befintliga satsningar som är tillgängliga för livsmedelsföretag.
Livsmedelsföretagen: Sverige behöver en livsmedelsminister! 9 september 2021 I år har inte mindre än två ministrar med ansvar för landsbygdsfrågor avgått. Regeringen bör nu tillsätta en livsmedelsminister med helhetsansvar för den svenska livsmedelskedjan och försörjningsförmågan, menar Björn Hellman, vd för Livsmedelsföretagen.