fbpx
Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Förhandlingschefen informerar: Missa inte höstens BAM-utbildning hos Prevent

Redan nu på fredag går tiden ut för anmälan till höstens enda BAM-utbildning (Bättre Arbetsmiljö) den 17 oktober i regi av vår samarbetspartner Prevent. Glöm inte anmäla er personal som bör gå utbildningen. Anmälan måste vara Prevent tillhanda senast nu på fredag den 16 september.

Arbetsmiljö: LIA-utskottsmöte 20/9

Den 20 september arrangerar vi ett digitalt möte om LIA (Livsmedelsbranschens Informationssystem om Arbetsmiljö). På mötet har du som medlemsföretag möjlighet att diskutera förslag på hur LIA kan förbättras samt ställa frågor och få praktisk information.

Video: Så jobbar Spendrups med LIA

Vill du på ett enkelt och systematiskt sätt rapportera och utreda olyckor och tillbud, göra riskbedömningar och följa upp med åtgärder? Då är svaret LIA (Livsmedelsbranschens Informationssystem om Arbetsmiljö). Se en kort film om hur Spendrups använder LIA.

Arbeta förebyggande mot sexuella trakasserier på jobbet

Alla arbetsgivare har en skyldighet att förebygga och förhindra sexuella trakasserier på jobbet. Prevent har nu lanserat ett verktyg som chefer och skyddsombud kan använda tillsammans i det förebyggande arbetet.

Nystart för våra utskickslistor – viktigt att du anmäler dig (igen)!

Jobbar du på ett medlemsföretag och vill ta del av riktad information från våra näringspolitiska experter? Vi har delvis gjort om våra expertområden och för att du ska få rätt information är det viktigt att du anmäler ditt intresse. Detta gäller även dig som sedan tidigare får riktad information från oss.

Video: Så förbättrade Saltå Kvarn resultatet med hjälp av Produktionslyftet

Produktionslyftet arbetar för att stärka företagets inneboende förmåga att förnya sig och förbättra sin konkurrenskraft. På ett webbinarium den 13 maj berättade Saltå Kvarn hur man med hjälp av Produktionslyftet förbättrade sitt resultat med motsvarande 1% av omsättningen år 2020. Nu kan du se seminariet i efterhand!

Ny arbetsmiljöutbildning för livsmedelsbranschen

Hala golv, kyla, värme och repetitiva arbetsuppgifter är vanliga risker i livsmedelsbranschens arbetsmiljö. Nu lanseras en ny utbildning och bok om arbetsmiljö speciellt riktad till branschen. Fokus är samverkan och branschens särskilda förutsättningar för att jobba förebyggande och främjande med arbetsmiljö.

Inbjudan: LIA utskottsmöte tisdag den 24 maj 2022

Vi bjuder in till ett möte om LIA (Livsmedelsbranschens Informationssystem om Arbetsmiljö) och vi möts även denna gång via Teams. På mötet har du som medlemsföretag möjlighet att diskutera förslag på hur LIA kan förbättras samt ställa frågor och få praktisk information. Anmäl dig senast den 20 maj.

Gilla Jobbet 2022 – delta fysiskt eller digitalt

Den 26 april är det äntligen dags för Gilla Jobbet igen. Den här gången kan du välja om du vill vara med fysiskt eller digitalt. Båda varianterna är kostnadsfria. Årets tema är samverkan och samarbete.

Arbetsplatsdialogen – ett digitalt och kostnadsfritt dialogstöd

Har du koll på hur de anställda mår? Arbetsplatsdialogen hjälper dig att identifiera tidiga tecken på ohälsa, hålla dialogsamtal, anpassa arbetet och följa upp – allt för att främja dina anställdas hälsa och undvika sjukdom. Här finns guider, tips och verktyg som du som chef kan använda i arbetsmiljöarbetet.