Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Exportdagen 25/10: En ökad livsmedelsexport i en förändrad omvärld

Hur mår svensk livsmedelsexport? Vilka är de viktiga trenderna på de stora exportmarknaderna? Vilken hjälp kan ditt företag få med exporten? Allt detta och mer kommer du få reda på den 25 oktober på Exportdagen i Stockholm. Anmäl dig och dina kollegor idag!

Nystart för våra utskickslistor – viktigt att du anmäler dig (igen)!

Jobbar du på ett medlemsföretag och vill ta del av riktad information från våra näringspolitiska experter? Vi har delvis gjort om våra expertområden och för att du ska få rätt information är det viktigt att du anmäler ditt intresse. Detta gäller även dig som sedan tidigare får riktad information från oss.

Test-lista dina produkter på den tyska marknaden med Try Swedish

Nyfiken på den tyska marknaden? Via Try Swedish och analysverktyget go2market kan du i höst test-lista företagets produkter i en tysk livsmedelsbutik och få feedback av konsumenter. Den 8 juni kl 10-12 anordnar Try Swedish ett webbinarium för dig som vill veta mer. Anmäl dig idag!

Webbinarium: Möjlighet för cross-border-försäljning av livsmedel till Kina

Den 12 maj arrangerar Livsmedelsföretagen och Business Sweden ett kostnadsfritt webbinarium om möjligheten att använda online-kanaler för att sälja direkt till slutkunder i Kina. På webbinariet presenteras trender och det lokala ekosystemet, men även hur ett svenskt företag kan använda den nyligen lanserade Try Swedish!-butiken på Alibabas Tmall Global-plattform som en konkret väg till marknaden.

Delta i en delegation till USA med Try Swedish

Den 21-24 maj, 2022 går National Restaurant Association Show (NRA) av stapeln i Chicago. Try Swedish anordnar en delegationsresa både för dig som redan säljer till USA och för dig som är nyfiken på marknaden. Anmäl dig senast 15 april!

Gemensamt svenskt-finskt möte för ökad livsmedelsexport

Vd Björn Hellman, exportansvarig Rasmus Bäckström och chefekonom Carl Eckerdal deltog 8 mars på svensk-finskt möte för en ökad livsmedelsexport. Mötet leddes av statssekreterare Oskar Magnusson och Jaana Husu-Kallio, kanslichef vid finska jord- och skogsbruksministeriet. Under mötet i Stockholm diskuterades även kriget i Ukraina och hur det kan komma att påverka den nationella livsmedelsförsörjningen samt den globala marknadssituationen.

Vem tycker du ska bli Årets Livsmedelsexportör 2022

Årets Livsmedelsexportör är ett pris som uppmärksammar svenska livsmedelsföretag som har haft stora exportframgångar. Priset delas i år ut för tjugotredje gången, och till och med 18 mars har du möjlighet att nominera företag som du anser borde hyllas för sin export.

Livsmedelsföretagen: Sverige behöver en livsmedelsminister!

I år har inte mindre än två ministrar med ansvar för landsbygdsfrågor avgått. Regeringen bör nu tillsätta en livsmedelsminister med helhetsansvar för den svenska livsmedelskedjan och försörjningsförmågan, menar Björn Hellman, vd för Livsmedelsföretagen.

Nu finns vårt senaste konjunkturseminarium på Youtube

Hur har pandemin påverkat beroendet av dagligvaruhandeln? Vad händer med livsmedelspriserna? Hur gick svensk livsmedelsexport 2020? Hur stor är potentialen för snusexporten? Och vad väntar producenterna efter pandemin? Det här är några av alla frågor som besvarades på ett seminarium den 3 juni med Livsmedelsföretagen och Swedish Match, och nu kan du se det på Youtube!

Optimistisk livsmedelsindustri tror på ”kosläppseffekt” efter corona

Trots minskad försäljning första kvartalet och ett ökat beroende av dagligvaruhandeln ser svenska livsmedelsproducenter fram emot ett starkt andra och tredje kvartal när corona släpper greppet. Exportmässigt var 2020 ett svagt år, men 6 av 10 företag räknar med ett ökat intresse för svenska livsmedel efter corona. Det visar Livsmedelsföretagens senaste konjunkturbrev.