Information om krigsorganisering och krigsplacering för privata företag 12 april 2023 Svenskt Näringsliv sammanfattar vad krigsorganisering och krigsplacering innebär för privata företag.
Webbinarium om mat och dricksvatten vid kris och krig 15 mars 2023 Vad krävs för en stark livsmedelsförsörjning i kris och värsta fall krig? Vad kan du som livsmedelsföretagare göra och vad gör myndigheterna? Den 5 maj bjuder Livsmedelsverket in till ett webbinarium om krisberedskap och civilt försvar.
Ny rapport: Förberedda företag avgörande för Sveriges livsmedelsförsörjning 1 mars 2023 För att öka företagens motståndskraft föreslår Livsmedelsverket, Jordbruksverket och Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) ett särskilt investeringsstöd. Men för att klara försörjningen måste alla delar i livsmedelssystemet stärkas, skriver myndigheterna i rapporten.
Anmäl dig till Research and Innovation for Food Security 14 februari 2023 Sätt ett stort kryss för den 15 mars i kalendern! Då arrangerar Food Science Sweden konferensen ”Research and Innovation for Food Security” med fokus på livsmedelsförsörjning och behovet av samarbete mellan akademi och andra samhällsaktörer för att stärka beredskapen.
Ökad oro för IT-attacker 14 december 2022 Det finns en ökad oro för vad som händer med samhället eller det egna företaget om det sker en IT-attack. Oron är med stor sannolikhet befogad och företag uppmanas att vara extra vaksamma och vidta nödvändiga åtgärder.
Livsmedelsverket uppmanar till ökad vaksamhet 17 oktober 2022 Med anledning av det säkerhetspolitiska läget i Sveriges närområde uppmanar Livsmedelsverket aktörer inom livsmedels- och dricksvattenområdet till ökad vaksamhet och att rapportera in avvikelser från normalbilden till Säkerhetspolisen. De senaste veckorna har flera industriföretag drabbats av stölder som kan kopplas till kriget i Ukraina.
Effektivisera företagets energianvändning 6 oktober 2022 Rekordhöga elpriser och hotande elransonering. Som företagare med stor elförbrukning kan läget kännas hopplöst. Men det finns saker du kan göra för att effektivisera och minimera företagets energianvändning.
Politikerna överens: Alla vill se en uppdaterad livsmedelsstrategi 6 juli 2022 Två månader kvar till valet, då är partierna överens om en sak: Den fem år gamla livsmedelsstrategin behöver uppdateras. Det var ett tydligt besked som samtliga politiker gav på LRFs och Livsmedelsföretagens seminarium om framtidens livsmedelsförsörjning.
Nytt nummer av Framtidens hållbara matsystem 1 juli 2022 Vad har en politisk färdplan, FoodDrinkEurope, CRISPR, en finsk försvarsminister, proteinvågor, en docent i livsmedelsteknik och LRF:s vd Anna Karin Hatt gemensamt? De är alla med i den fjärde utgåvan av hållbarhetsmagasinet Framtidens hållbara matsystem som nu finns att läsa digitalt och kostnadsfritt.
Använder ditt företag gas? Hör av dig till Livsmedelsföretagen 28 juni 2022 Många livsmedelsproducenter använder sig av gas. Givet det oroliga världsläget kan tillgången på gas komma att variera, med konsekvenser för livsmedelsproduktionen. Om ditt företag använder gas får du gärna höra av dig till Patrik Strömer på Livsmedelsföretagen.
Livsmedelsföretagen i Almedalen 2022 27 juni 2022 Efter två års pandemiuppehåll är politikerveckan i Almedalen tillbaka. Livsmedelsföretagen är på plats med två egna seminarier och ett mingel för våra medlemsföretag den 5 juli. Bland de medverkande återfinns statssekreterare Oskar Magnusson, ordförandena för MUF, CUF och Grön Ungdom, riksdagsledamöter från C, S och M samt Ingrid Petersson, utredningsledare för Sveriges livsmedelsberedskap.
Åtta reformer (och en minister) för en konkurrens- och motståndskraftig livsmedelsindustri 27 juni 2022 Sveriges livsmedelsindustri har aldrig stått inför fler och svårare utmaningar, samtidigt som behovet av en robust livsmedelsförsörjning är större än någonsin. Inför valrörelsen lanserar Livsmedelsföretagen en färdplan för hur politiken – och en ny ministerpost – kan bidra till att framtidssäkra den svenska produktionen av livsmedel.