Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Politikerna överens: Alla vill se en uppdaterad livsmedelsstrategi

Två månader kvar till valet, då är partierna överens om en sak: Den fem år gamla livsmedelsstrategin behöver uppdateras. Det var ett tydligt besked som samtliga politiker gav på LRFs och Livsmedelsföretagens seminarium om framtidens livsmedelsförsörjning.

Nytt nummer av Framtidens hållbara matsystem

Vad har en politisk färdplan, FoodDrinkEurope, CRISPR, en finsk försvarsminister, proteinvågor, en docent i livsmedelsteknik och LRF:s vd Anna Karin Hatt gemensamt? De är alla med i den fjärde utgåvan av hållbarhetsmagasinet Framtidens hållbara matsystem som nu finns att läsa digitalt och kostnadsfritt.

Använder ditt företag gas? Hör av dig till Livsmedelsföretagen

Många livsmedelsproducenter använder sig av gas. Givet det oroliga världsläget kan tillgången på gas komma att variera, med konsekvenser för livsmedelsproduktionen. Om ditt företag använder gas får du gärna höra av dig till Patrik Strömer på Livsmedelsföretagen.

Livsmedelsföretagen i Almedalen 2022

Efter två års pandemiuppehåll är politikerveckan i Almedalen tillbaka. Livsmedelsföretagen är på plats med två egna seminarier och ett mingel för våra medlemsföretag den 5 juli. Bland de medverkande återfinns statssekreterare Oskar Magnusson, ordförandena för MUF, CUF och Grön Ungdom, riksdagsledamöter från C, S och M samt Ingrid Petersson, utredningsledare för Sveriges livsmedelsberedskap.

Livsmedelsförsörjning i kris och krig – är Sveriges beredskap god?

Vår omvärld blir alltmer otrygg och oförutsägbar. Är den svenska livsmedelsförsörjningen rustad för en farlig framtid? Kan vi vara säkra på att det i händelse av en allvarlig kris finns mat till alla? Hur kan vi stärka livsmedelssektorn och öka vår krisberedskap? Allt detta och mer kommer vi att debattera och diskutera på Matdagen den 5 maj!

Så påverkar kriget i Ukraina svensk livsmedelsproduktion

Den ryska invasionen av Ukraina innebär ett enormt lidande för det ukrainska folket. Kriget riskerar även att få omfattande konsekvenser för Europas och Sveriges livsmedelsproduktion. Livsmedelsföretagens chefekonom Carl Eckerdal och Patrik Strömer, krisberedskapsansvarig, förklarar läget.

Livsmedelsverket: Märkning av produkter med andra ingredienser

Kriget i Ukraina har påverkat leveranserna av råvaror till livsmedelstillverkning. Livsmedelsverket meddelar att företag som snabbt måste ändra sina recept bör kunna använda förtryckta förpackningar utan att märka om dem, till dess att de är slut. Men då måste de informera konsumenter på annat sätt.

Kontakta kommunen om vattenförsörjning

Dricksvatten är både ett livsmedel och en insatsvara inom livsmedelsindustrin. Om du inte har egen brunn är vattnet ett kommunalt ansvar. Som livsmedelsproducent bör du kontakta kommunen och fråga hur det ser ut med dricksvattenförsörjningen. Patrik Strömer, krisberedskapsansvarig på Livsmedelsföretagen, förklarar.