Hoppa till innehåll

Ursäkta röran! Vi utvecklar webbplatsen. Vi ber om överseende med detta. Mejla info@li.se om du vill rapportera ev felaktigheter.

Matnyttig kompetensutveckling för livsmedelsindustrin

Att fylla på kunskapsbanken är något som alla borde få en chans att göra då och då. Här erbjuder vi inom ramen för EU-projektet ”Mer mat – fler jobb” alla medlemmar i Livsmedelsföretagen en rad utbildningar i bland annat ledarskap, marknadsföring, försäljning och sociala medier till kraftigt subventionerade priser.

Lär dig mer om certifieringen IP Livsmedel

Den 29/9 är du välkommen att delta i ett webbinarium om grundcertifieringen IP Livsmedel. Webbinariet anordnas av Sigill Kvalitetssystem AB som bland annat står bakom miljömärkningen Svenskt Sigill.

Kompetens för konkurrenskraft – en möjlighet att utbilda er personal

Nu kan företag som är medlemmar i Livsmedelsföretagen och har drabbats negativt av covid-19 ansöka om kostnadsfria kompetensutvecklingsinsatser inom ramen för Trygghetsfonden TSL:s projekt ”Kompetens för konkurrenskraft - för individer och företag.” Den 15 juni arrangerar TSL ett webbinarium för dig som vill veta mer.

Debatt: Så får vi ett gynnsamt industriklimat i Sverige

Sverige är priviligierat med en stor industriproduktion. Det gynnar oss nu när svensk ekonomi återstartar efter pandemin. En fjärdedel av årets BNP-ökning väntas komma från industrin och investeringarna beräknas öka med elva procent. Men ska industrin fortsätta investera, skapa tillväxt och nya arbetstillfällen här i Sverige krävs både förutsägbara och gynnsamma förutsättningar, det skriver styrgruppen för Industrins reformagenda i en debattartikel.

Passa på att kompetenssäkra dina medarbetare under 2021

Vill du också ha koll på företagets kompetens? Projektet Mer mat – fler jobb erbjuder nu livsmedelsföretag en branschgemensam modell för att framgångsrikt synliggöra och kompetenssäkra personal i industriell livsmedelsproduktion – Industriteknik BAS.

Ny kandidatutbildning i livsmedelsteknik

Hösten 2021 startar en ny kandidatutbildning i livsmedelsteknik vid Lunds Tekniska Högskola (LTH). Utbildningen kommer till en början ges vartannat år och för behörighet krävs grundläggande behörighet samt två års yrkeslivserfarenhet. Möjlighet finns även att utöka tidigare högskoleexamen till kandidatexamen,

Subventionerad företagsutveckling med Mer mat – fler jobb

Vi vill att fler ska jobba med mat i framtiden. Som bagare, lantbrukare, styckare, dryckesproducenter, grönsaksodlare, mathantverkare... Därför startade vi - Livsmedelsföretagen, Arbetsförmedlingen och LRF - projektet "Mer mat - fler jobb".

Kompetensförsörjning i budgetpropositionen för 2021

Regeringens höstbudget innehåller inga större överraskningar inom kompetensförsörjningsområdet. Istället är det en fortsättning på de efterfrågade satsningar som påbörjades under våren och som Livsmedelsföretagen, tillsammans med bland andra Industrirådet och Svenskt Näringsliv, framhållit som nödvändiga under coronakrisen. Karin Thapper, ansvarig för kompetensförsörjning, går igenom och kommentarer de välkomna satsningar.

Digital rekryteringsmässa: Livsmedelsmässan 2021

I början av 2021 planerar Arbetsförmedlingen en digitalrekryteringsmässa för jobb inom Svensk livsmedelsindustri. Låter det som något för dig eller ditt företag? Anmäl ditt intresse idag!

Debattartikel: ”Sverige behöver fler yrkesutbildade”

Svensk industri är i stort behov av fler yrkesutbildade. Vi ser att gymnasie- och vuxenutbildningarna inte klarar av att matcha arbetsmarknadens behov och därför välkomnar vi Lars Stjernqvists utredning om en mer arbetsmarknadsanpassad utbildning. Det skriver Karin Thapper tillsammans med andra representanter för för fack och arbetsgivare inom Industrirådet.