fbpx
Hoppa till innehåll

Livsmedelsföretagen i Almedalen 2024: Vägen mot ett hållbart och hälsosamt livsmedelssystem

Den 26 juni arrangerar vi två seminarier i Almedalen. I det första diskuterar vi vad som är mest effektivt för att minska negativa effekter på hälsa och hållbarhet: statliga tvångsåtgärder eller frivilliga insatser från branschen? I det andra pratar vi om målkonflikterna som uppstår på vägen mot en klimatneutral livsmedelskedja. Efteråt bjuder vi in medlemsföretag och branschkollegor till Almedalens godaste mingel.

Magdalena Andersson (S) på besök hos Santa Maria: ”Mer svenskt på tallriken”

Fredagen den 13 oktober besökte Socialdemokraternas partiledare Magdalena Andersson och Aylin Nouri, ordförande för (S) i Göteborgsområdet, Pauligs produktionsanläggning i Mölndal, där man bland annat tillverkar produkter under varumärket Santa Maria. Besöket, som var ett initiativ av bransch- och arbetsgivarorganisationen Livsmedelsföretagen, fokuserade på förutsättningarna för livsmedelsproduktion i Sverige och hur exporten av livsmedel kan öka.

Muharrem Demirok (C) besökte Sevan Hummus Factory: ”Livsmedelsindustrin är ryggraden i Sveriges livsmedelsberedskap”

Fredagen den 22 september besökte Centerpartiets partiledare, Muharrem Demirok, Sevan Hummus Factory i Rosersberg norr om Stockholm. I fokus för besöket var livsmedelsindustrins roll för sysselsättning, integration och krisberedskap. Man diskuterade även de extrema kostnadsökningar som svenska livsmedelsproducenter drabbats av och hur politiken kan göra det enklare och billigare att producera livsmedel i Sverige.