fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward
MILJÖ OCH HÅLLBARHET

Farm to Fork - ett samtal med svenska Europaparlamentariker

Den 20 april arrangerar Livsmedelsföretagen och LRF ett digitalt panelsamtal om EU:s livsmedelsstrategi Farm to Fork med deltagande av bl.a. Europaparlamentarikerna Jessica Polfjärd (M) och Pär Holmgren (MP). Så anmäl dig redan idag och sätt ett stort kryss i kalendern!

EU-kommissionen presenterade i maj 2020 sin strategi ”Farm to Fork” för hur EU:s livsmedelskedja ska göras mer hållbar. Ministerrådet kom i oktober fram till sin uppfattning om strategin, då de ställde sig bakom de övergripande målsättningarna men efterfrågade konsekvensanalyser av de specifika målen. Europaparlamentet i sin tur håller just nu på att förhandla fram sin position och en omröstning i utskotten för jordbruk och miljö sker i juni.

Med anledning av detta vill Lantbrukarnas Riksförbund och Livsmedelsföretagen bjuda in till en digital paneldebatt om strategin med de svenska Europaparlamentarikerna Jessica Polfjärd (M) och Pär Holmgren (MP). I samtalet kommer även Emma Wiesner (C), Palle Borgström, LRF, och Henrik Samuelson, Paulig/Livsmedelsföretagen, att delta. Moderator är Livsmedelsföretagens EU-expert Nicklas Amelin.

Paneldeltagarna kommer att resonera kring frågeställningar som

  • Vilka möjligheter och utmaningar ser vi utifrån ett europeiskt och svenskt perspektiv med strategin?
  • Hur ska man kunna tillgodose att strategin fungerar i alla EU-länder, givet att utgångsläget i länderna ser olika ut?
  • Hur hållbar är den svenska livsmedelsproduktionen idag – klarar vi utmaningarna eller kommer importen att öka?
  • Vilken roll har EU globalt att sätta standarder för klimat och hållbarhet och hur påverkar det handeln?

Så ladda upp med svenskproducerad fika och bänka dig framför datorn en stund för att vara med i diskussionen om EU:s framtida livsmedelspolitik. Vi ser fram emot ett intressant samtal om hur livsmedelskedjan bör utvecklas för att bidra till hållbarhetsmålen och samtidigt säkerställa en livskraftig europeisk och svensk livsmedelsproduktion.

Tid och plats

  • 20 april klockan 15:00 – 16:00
  • Digitalt via Teams (länk skickas ut dagen innan seminariet)

Anmälan

Anmäl dig i formuläret på den här sidan. Dagen innan seminariet skickar vi dig en Teams-länk.

Kan du inte delta? Seminariet kommer att spelas in.

Relaterade länkar

Nicklas Amelin EU-expert +46-8-762 65 18+46-70-329 60 80

Nicklas arbetar med EU-lagstiftning inom livsmedelsområdet och bevakar även EU-samarbete i livsmedelsfrågor där det ännu inte finns gemensam lagstiftning, t ex inom mat och hälsa. Nicklas arbetar i stor utsträckning på plats i Bryssel och där är han bl a aktiv inom vår europeiska branschorganisation FoodDrinkEurope där han är ordförande för Food and Consumer Policy Committee. Nicklas har tidigare arbetat på regeringskansliet och på EU-kommissionen i Bryssel.

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev godkänner du vår integritetspolicy