fbpx
Hoppa till innehåll

Debatt om internationell handel inför EU-valet (Göteborg)

Svenskt Näringsliv vill bidra till konstruktiva diskussioner om framtidens EU inför valet till Europaparlamentet den 9 juni. Nu är det dags för en debatt som fokuserar på internationell handel. 

14
maj
14 maj 2024
Scandic Göteborg Central

Hur ska vi stärka EU:s position i den globala ekonomin? Har europeiska företag bra handelsmöjligheter på den globala marknaden? Och måste EU minska sitt beroende av andra länder i det utmanande geopolitiska landskapet? 

Välkommen till en debatt om EU:s framtid och internationell handel med några av de svenska kandidaterna till Europaparlamentet, företagsledare, representanter för näringslivet och beslutsfattare. 

Datum: tisdagen den 14 maj i Göteborg 

Tid: kl. 10-00-12.00 

Plats: Scandic Göteborg Central 

Program: 

Kl. 10.00 Kaffe och registrering 

Kl. 10.30 Vi inleder debatten med att företagsledarna Göran Eriksson vd Göteborgs hamn, Elisabeth Peregi vd Kappahl, Per Wallentin vd Knowit, Karl-Johan Runnberg Senior Vice President, Public Affairs Volvo Group ger sina perspektiv på företagens verklighet, behov och syn på internationell handel i EU.  

Därefter intar Karin Karlsbro (L), Ilan De Basso (S), Jörgen Warborn (M) och Magnus P Wåhlin (MP) scenen för att reflektera över företagens inspel och diskutera den internationella handeln. 

Vi lämnar gott om utrymme för samtal med publiken. Ta vara på tillfället att ställa dina frågor och dela dina tankar. 

Innan vi avrundar avslutar Rudolf Antoni, Svenskt Näringslivs regionchef i Göteborg debatten i samtal med moderatorn Lydia Capolicchio

Kontakt:

Asees Ahuja: asees.ahuja@svensktnaringsliv.se

Mer i kalendern