fbpx
Hoppa till innehåll

Arbetsmiljö för chefer

Välkommen till en arbetsmiljöutbildning som riktar sig till chefer och arbetsledare på alla nivåer inom företaget. Behöver du fräscha upp tidigare arbetsmiljökunskaper eller saknar du helt en sådan utbildning – då är detta kursen för dig!

24
okt
24 oktober 2024
Clarion Hotell Örebro, Kungsgatan 14

Genom att systematiskt förebygga ohälsa och olycksfall i arbetet uppfyller verksamheten inte bara lagkraven – det minskar även sjukfrånvaro, ger nöjdare medarbetare och produktionen rullar på. En sund och säker arbetsmiljö byggs på en grund med goda kunskaper i arbetsmiljölagstiftningen – för att sedan kunna omsätta dessa kunskaper i praktiken. Men vad är det som gäller? Hur kan jag göra?

Välkommen till en arbetsmiljöutbildning som riktar sig till chefer och arbetsledare på alla nivåer inom företaget. Behöver du fräscha upp tidigare arbetsmiljökunskaper eller saknar du helt en sådan utbildning – då är detta kursen för dig!

Datum

24 oktober 2024 - 09:00-16:30

Var

Clarion Hotel Örebro,  Kungsgatan 14, 702 11 Örebro

Syfte

Att få kunskap om, samt en fördjupad inblick i, det ansvar för arbetsmiljön som chefer, arbetsledare med flera har i sin verksamhet.

Mål

Att ha grundläggande kunskap inom arbetsmiljölagstiftningen samt känna till hjälpmedel och redskap för att omsätta kunskaperna i praktiken; att kunna koppla ihop lagstiftningen med det som görs i praktiken; att få förutsättningar för att vara en ännu bättre chef.

Ur innehållet

Arbetsmiljöansvaret – arbetsmiljölagen (AML), arbetsgivarens ansvar, arbetstagarens ansvar, samverkan, arbetsmiljöbrott och påföljder.

Föreskrifterna och praktiken – systematiskt arbetsmiljöarbete (SAM) samt organisatorisk och 

social arbetsmiljö (OSA).

Kostnad: 3 500 kr exkl. moms

Kursen är enbart tillgänglig för medlemmar i Livsmedelsföretagen

Magnus Hultman

VD-assistent och medlemsansvarig
Skicka e-post till Magnus
072-501 53 78, 08-762 65 75

Magnus är VD-assistent och medlemsansvarig på Livsmedelsföretagen. Han har det övergripande ansvaret för att hantera VD:s administrativa uppgifter och ansvarar dessutom för vår medlemsservice. Magnus är den du ska kontakta om du har frågor om fakturor, ert medlemskap, om du behöver avboka dig från någon av våra utbildningar eller om du helt enkelt har en fråga som du är osäker på vem du ska vända dig till. Magnus har mångårig erfarenhet från en rad olika befattningar inom servicenäringen.

Heléne Eklöf

Arbetsmiljöexpert

Heléne arbetar med arbetsmiljöfrågor. Det innefattar bland annat att hålla utbildningar, att ge råd och vara ett stöd till medlemmar i frågor som rör deras arbetsmiljöarbete med att exempelvis ta fram eller vidareutveckla förebyggande åtgärder för att möjliggöra en sund och säker arbetsmiljö. Heléne kommer närmast ifrån rollen som arbetsmiljöinspektör på Arbetsmiljöverket och är utbildad högskoleingenjör (BSc) inom maskinteknik med inriktning på industriell ekonomi samt produktion.

Mer i kalendern