fbpx
Hoppa till innehåll

UTP-lagen och Konkurrens­verkets genomlysning av livsmedelsbranschen

Välkommen till ett webbinarium där DLF informerar om UTP-lagen, aktuella tillsynsärenden och Konkurrensverkets genomlysning av livsmedelsbranschen.

15
maj
15 maj 2024
Digitalt

I Konkurrensverkets genomlysning av livsmedelsbranschen kartläggs bland annat;

  • Vart pengar tar vägen i de olika leden i värdekedjan
  • Eventuella konkurrensproblem som direkt eller indirekt kan kopplas till grossistledet
  • Vilka åtgärder som behöver vidtas för att öka konkurrensen i livsmedelsbranschen

Under webbinariet kommer DLF också att presentera sin nya guide om prissignalering, det vill säga en vägledning om vad man får och inte får kommunicera offentligt om prissättning och prissättningsstrategier.

Datum: 15 maj

Tid: 12.30-13.15

Plats: Online

Pris: Kostnadsfritt (endast för DLF-medlemmar) - Livsmedelsföretagens medlemmar är välkomna

PROGRAM

Inledning
Jörgen Friman, moderator

UTP och Konkurrensverkets genomlysning av livsmedelsbranschen
Martin Bäckström, Enhetschef, Enheten för otillbörliga handelsmetoder

DLFs guide om prissignalering
Angelo Skog, Legal Counsel Compliance, Spendrups Bryggeri och ledamot av DLFs Legala kommitté

Frågor och svar

Rasmus Bäckström

Ansvarig exportfrågor
Skicka e-post till Rasmus
08-762 65 34, 070-756 21 41

Rasmus är exportansvarig på Livsmedelsföretagen och har bred allmänpolitisk kunskap med särskild inriktning på handelspolitiska frågor. Han är även generalsekreterare för branschföreningarna Arom & Kryddföreningen, Sveriges Bagerileverantörers förening och Svenska Juiceföreningen. Han är utbildad civilekonom med inriktning på detaljhandel och har tidigare arbetat på Europaparlamentet med frågor som rör företagande och konsumentskydd.

Mer i kalendern