fbpx
Hoppa till innehåll

Exportdagen med Team Sweden Livsmedel

Den 26 oktober är det dags för Exportdagen med Team Sweden Livsmedel som denna gång fokuserar på hur man kan få fler svenskproducerande företag att ta steget till export. Efter det fullmatade programmet bjuder Livsmedelsföretagen in till exportmingel. Anmäl dig idag!

26
okt
26 oktober 2023
Aulan i Näringsdepartementet, Herkulesgatan 17, Stockholm

En rad omvärldsfaktorer har påverkat svenska livsmedelsproducenter och exportörer de senaste åren, vilket sammantaget har bidragit till ett ökat kostnadsläge. Med en svagare valuta kan det därför vara attraktivt att ge sig utanför landets gränser. På vilket sätt kan det innebära en möjlighet för svenska livsmedelsföretag som redan är på exportmarknaden eller som vill börja exportera?

Ta del av de aktuella politiska processerna som sätter riktningen för de statliga prioriteringarna och ta också del av ett antal berättelser om hur man har lyckats på olika exportmarknader. Som vanligt kommer Business Swedens experter från en rad globala marknader att redogöra för de senaste trenderna. Passa även på att möta andra företag och offentliga aktörer som stöttar företag att öka sin export.

Efter programmet bjuder Livsmedelsföretagen in till exportmingel på en restaurang som ligger i anknytning till konferenslokalen.

Här hittar du hela programmet och mer information.

Tema, tid och plats

Tema: Svag krona – stark export? 

Tid: Torsdag den 26 oktober kl. 10.00–16.00. Kaffe serveras från 09.30 

Plats: Aulan i Näringsdepartementet, Herkulesgatan 17, Stockholm

Anmälan

Anmäl dig senast den 23 oktober genom att maila till Lidia H Strömberg, lidia.h-stromberg@regeringskansliet.se.

Rasmus Bäckström

Ansvarig exportfrågor
Skicka e-post till Rasmus
08-762 65 34, 070-756 21 41

Rasmus är exportansvarig på Livsmedelsföretagen och har bred allmänpolitisk kunskap med särskild inriktning på handelspolitiska frågor. Han är även generalsekreterare för branschföreningarna Arom & Kryddföreningen, Sveriges Bagerileverantörers förening och Svenska Juiceföreningen. Han är utbildad civilekonom med inriktning på detaljhandel och har tidigare arbetat på Europaparlamentet med frågor som rör företagande och konsumentskydd.

Mer i kalendern