fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

5. Effektivare vattenanvändning

Vi åtar oss att höja effektiviteten på vår vattenanvändning. Vi genomför en kartläggning under 2019 och lovar att ha etablerade effektiviseringsmål till 2020.

Sverige förbrukar mycket vatten i relation till befolkningen, men tillgången till vatten är också god. Förväntade klimatförändringar tillsammans med de senaste årens vattenbrist i vissa delar av landet har satt fokus på vattentillgången även för svensk livsmedelsproduktion. I ljuset av det måste varje aktör se över sitt vattenuttag, arbeta för effektivare vattenanvändning och nödvattenförsörjning, i synnerhet i regioner med risk för vattenbrist.

Vatten måste vara en källa till gemensamt samarbete, säkerhet och välstånd. Låt oss komma ihåg att vatten är vår primära livskälla. Så det här är också i grunden en existentiell utmaning och en moralisk skyldighet.
Jan Eliasson
FNs vice generalsekreterare 2012-2016
Vattenresan
Livsmedelsföretagen och SIWI har tagit fram en vattenguide som hjälper företag att stärka sitt vattenarbete inom produktion och odling. Guiden som fått namnet Vattenresan samlar...
70%
Livsmedelsproduktionen står för cirka 70 procent av den globala vattenanvändningen.
FNs hållbarhetsmål 6, delmål 4. Effektivisera vattenanvändning och säker vattenförsörjning
”Till 2030 väsentligt effektivisera vattenanvändningen inom alla sektorer samt...

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.