fbpx
Bransch- och arbetsgivarorganisation för livsmedelsföretagen i Sverige Till Avtal 2020 arrow_forward Till Medlemsservice arrow_forward

4. Goda villkor i leverantörsled

Vi åtar oss att senast 2020 ha en policy för uppförandekod och arbetsmiljö i våra leverantörsled. Policyn ska följas upp varje år.

För livsmedelsindustrin är värnandet om goda arbetsvillkor och ansvarstagande för relationen mellan anställda och arbetsgivare central såväl i våra egna företag som hos våra leverantörer. På samma vis som varje arbetsplatsolycka är ett misslyckande och varje fall av oetisk eller olaglig behandling av arbetstagare är oacceptabel i våra egna företag är de det även det hos våra leverantörer. För oss är det viktigt att även anställda i våra leverantörsled har acceptabla arbetsvillkor.

”För en arbetsgivar-organisation som Livsmedelsföretagen är värnandet om goda arbetsvillkor centralt. Naturligtvis i våra egna företag, men också hos våra leverantörer.”
Björn Hellman
VD Livsmedelsföretagen
Så säkerställer Löfbergs schysst kaffe
Kaffe tillhör en av världens allra viktigaste och största handelsvaror och odlas i cirka 80 länder, många av dem med utbredd fattigdom...
50
Varje år importerar vi mat för en bra bit över 50 miljarder kronor från länder utanför EU.
Så upprätthåller Swedish Match hög affärsetik
Swedish Match har flertalet policyer avseende anställning och arbete, affärsetik, miljö och arbetsplats. Alla deras policyer bygger på principerna i FN:s Global Compact...

infoVi använder cookies för att samla in statistik kring hur webbplatsen används och för att förbättra din användarupplevelse. Genom att fortsätta godkänner du det. Mer om cookies.

Livsmedelsföretagens nyhetsbrev

Vi bevakar svenska livsmedelsbranschen

mail
Prenumerera!

Vårt nyhetsbrev kommer ut 3-4 gånger i månaden och riktar sig till alla med ett intresse för livsmedelsföretagande och den svenska livsmedelsbranschen.