Cajsa Warg-priset 2025: Kokböcker, Michelinstjärnor och solig matglädje

Det andra Cajsa Warg-priset och utmärkelsen Årets kokbok 2025 delades ut den 10 november på Spritmuseum i Stockholm. De lyckliga vinnarna blev kockarna och krögarna Adam Dahlberg och Albin Wessman med kokboken Solen. Stämningen var på topp bland de 150 gästerna, och här hittar du film och bilder från kvällen.

Det är Livsmedelsföretagen som står bakom Cajsa Warg-priset, ett litteraturpris som skapades 2024 för att premiera högkvalitativa kokböcker, underlätta för konsumenterna att hitta de bästa titlarna och främja det goda samtalet om mat och dryck. Den andra vinnaren av Cajsa Warg-priset och utmärkelsen Årets kokbok 2025 blev kockarna och krögarna Adam Dahlberg och Albin Wessman med boken Solen, utgiven på Norstedts förlag. Adam och Albin belönades med 100 000 kr och en exklusiv keramikservis från Andrea Tsang, här kan du läsa mer om priset och vinnarna.

150 gäster var på plats på Spritmuseum för prisceremonin och här nedanför hittar du en kort film och ett urval av bilder från kvällen. Om du vill se fler bilder eller använda någon av dem kan du höra av dig till daniel.emilson@li.se.

Prisceremonin för Cajsa Warg-priset ägde rum på Spritmuseum på Djurgården i Stockholm.
Gästerna bjöds på Spritmuseums tolkningar av recept från de fem finalisternas kokböcker, här från Leo Lahtis bok Handbok i sprit och drinkar.
Kvällens moderator var Livsmedelsföretagens presschef Daniel Emilson. Jimmy Sandell, kommunikations- och näringspolitisk chef på Livsmedelsföretagen, berättade om bakgrunden till Cajsa Warg-priset.
Gästerna bjöds på Spritmuseums tolkningar av recept från de fem finalisternas kokböcker, här från Karin Leis bok Chopstick Stories.
Paula Eriksson från The Absolut Company och styrelseledamot i Spritmuseum, pratade om Spritmuseum och kopplingen mellan mat och konst.
Gästerna bjöds på Spritmuseums tolkningar av recept från de fem finalisternas kokböcker, här från Jennifer Janssons bok Gottigheter – en kokbok till.
Lotten Löfberg från Bokus är ordförande i Cajsa Warg-prisets urvalsjury som ansvarar för att från de inskickade bidragen välja fem finalister.
Gästerna bjöds på Spritmuseums tolkningar av recept från de fem finalisternas kokböcker, här från Adam Dahlbergs och Albin Wessmans bok Solen.
Alla finalister belönades med ett specialdesignat Cajsa Warg-bokstöd. Från vänster: Leo Lahti, Jennifer Jansson, Karin Lei, Jonas Cramby, Adam Dahlberg och Albin Wessman
Gästerna bjöds på Spritmuseums tolkningar av recept från de fem finalisternas kokböcker, här från Jonas Crambys bok Chili + Umami.
Johanna Westman, Sofia Dalén och Elin Ingves Pyk representerade Cajsa Warg-prisets finaljury.
Under kvällen kunde gästerna bläddra i och köpa de fem finalisternas kokböcker.
Finaljuryns ordförande Elin Ingves Pyk läser upp motiveringen och avslöjar vem som vann Cajsa Warg-priset 2025.
När de skulle ta emot priset på scenen tog Adam Dahlberg och Albin Wessman med sig kollegorna som hjälpt till med skrivandet av vinnarboken Solen.
Albin Wessman och Adam Dahlberg, stolta vinnare av Cajsa Warg-priset och Årets kokbok 2025!
Många av gästerna ville ha finalisternas autografer i sina nyinköpta kokböcker.
Vi ses igen 2026!

För mer information

Daniel Emilson

Presschef
Skicka e-post till Daniel
08-762 65 13, 076-275 83 60